Cum a afectat dezbaterea Trump-Biden bursa de pe Wall Street
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
În prima zi după dezbaterea dintre Donald Trump și Joe Biden, bursa de pe Wall Street a suferit schimbări majore. Iată cum a afectat dezbaterea.

Principalii indici bursieri de pe Wall Street au tranzacționat mai mult miercuri, deoarece speranțele pentru ajutorul federal pentru combaterea virusului au eclipsat îngrijorările legate de o dezbatere prezidențială haotică dintre președintele american, Donald Trump, și adversarul său democrat, Joe Biden. S&P 500, un indicator pentru sănătatea rapoartelor din SUA privind pensiile și economiile la facultate, a crescut cu 1,3 la sută, în timp ce indicele compozit Nasdaq, cu o intensitate tehnologică, a crescut cu 1,49.

Investitorii sunt îngrijorați

Investitorii au o mulțime de îngrijorări care afectează perspectivele, inclusiv perspectiva unei alte creșteri a infecțiilor cu COVID-19, posibilitatea iminentă a unui rezultat contestat la alegerile prezidențiale din SUA din 3 noiembrie și blocarea negocierilor în Congres cu privire la o nouă rundă de stimulente care să favorizeze investitorii în lupta cu pierderile cauzate de pandemie.

Miercuri, secretarul trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat la o conferință a investitorilor CNBC că este „încrezător” că poate fi încheiat un nou acord de stimulare și că cele două părți ar trebui să știe până joi dacă pot găsi un punct comun. Democrații din Camera Reprezentanților conduși de Nancy Pelosi au aprobat o factură de stimulare fiscală de 2,2 trilioane de dolari, care include o a doua tranșă de 1.200 de dolari pentru stimularea americanilor, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel