Cum cureți CALCARUL de pe CADĂ și de pe ROBINETE. Ai nevoie doar de un INGREDIENT. Îl găsești în bucătărie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels
Dacă nu mai știi cum să scapi de calcarul din baie, poți apela la un ingredient banal din bucătăria ta care este foarte eficient. Astfel, nu vei mai fi nevoit să dai banii pe tot felul de produse chimice. 

Pentru curăţarea capetelor de duş, scufundă capătul într-o soluţie 50/50 apă şi oţet timp de o oră, potrivit casoteca.ro. Apoi clăteşte.

Curăţarea robinetelor

Demontează cu grijă pentru a ştii cum să pui la loc robinetele. Freacă bine capătul robinetului cu pastă de dinţi, după care aplică oţet. Pentru că între calcar şi oţet apare o reacţie chimică, vei observa bule. Odată ce acestea au dispărut, cam după o oră, clăteşte şi asamblează robinetul la loc.

Cum cureți cada

Ai nevoie de un recipient cu dispozitiv de pulverizare, în care amesteci o cană de oţet şi o lingură de suc de lămâie. Pulverizează soluţia obţinută pe petele de calcar şi lasă să acţioneze pentru cel puţin 20 de minute. Freacă petele cu o perie moale şi, pe măsură ce calcarul de dezlipeşte, îndepărtează-l cu ajutorul unui burete. Continuă să aplici soluţia pe petele care nu dispar ușor.

Vezi și: Cum cureți rapid chiuveta din inox, fără produse chimice. Ai nevoie de 3 ingrediente din bucătărie

Cum cureți GRĂTARELE de la ARAGAZ. Metoda simplă și RAPIDĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel