Cum CUREȚI ușor CUPTORUL fără detergent. Ai nevoie de un INGREDIENT BANAL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să cureți ușor cuptorul, dar nu cu detergent, trebuie să știi că există un ingredient banal care te poate ajuta. Nu costă mult și îl găsești în toate bucătăriile. Iată despre ce este vorba.

Aveţi nevoie de mănuşi de unică folosinţă, o sticlă de tip spray, o lavetă, paleta din silicon sau plastic, apă, oţet alb, bicarbonat de sodiu.
 
Într-un bol, amestecaţi 150 de grame de bicarbonat de sodiu cu câteva linguri de apă. Veți obţine o pastă omogenă. Puneţi-vă mănuşile şi întindeţi pasta pe pereţii şi pe uşa cuptorului, potrivit gustos.ro. Evitaţi zonele prin care iese flacăra atunci când este pornit cuptorul. Închideţi uşa şi lăsaţi pasta să acţioneze cel puţin 12 ore (eventual, peste noapte).
 
După ce au trecut cele 12 ore, umeziţi o lavetă şi curăţaţi toată pasta pe care aţi întins-o în interiorul cuptorului. Dacă au mai rămas urme de bicarbonat, puneţi oţet alb într-o sticlă de tip spray şi pulverizaţi pe zonele cu pricina. Astfel, bicarbonatul se va transforma într-un soi de spumă. Clătiţi cu ajutorul lavetei umede şi ştergeţi cu un prosop uscat. 

Vezi și: Cum cureți GRĂTARELE de la ARAGAZ. Metoda simplă și RAPIDĂ
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel