Cum desfunzi chiuveta din baie sau bucătărie. Trei TRUCURI să scapi de mirosul urât
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
În bucătărie sau în baie, o chiuvetă înfundată poate provoca multe neplăceri. 

Anca Neacșu, dezvăluiri la 15 ani de la destrămarea A.S.I.A. Cum se înțeleg, de fapt, cele patru artiste

Apa stagnantă (din cauza reziduurilor care o împiedică să curgă în țevi) devine rapid problematică. Pentru a desfunda repede chiuveta, nu este nevoie să chemi un instalator, ingredientul miraculos se află în bucătăria ta. 

Uneori, chiuveta din baie sau bucătărie se înfundă și miroase urât. În bucătărie, reziduurile de mâncare și depunerile de grăsime se pot aduna în sifon și pot înfunda conductele. În baie, părul și săpunul pot împiedica scurgerea rapidă a apei în chiuvetă. Din fericire, este posibil să desfunzi chiuveta fără a apela la o companie de instalații sanitare. Printre cele mai formidabile trucuri este cel cu sare. 

Singură sau combinată cu alte ingrediente, sarea desfundă rapid conductele de apă. Iată cele mai geniale trucuri.

Raluca Pastramă, replică acidă pentru Pepe și noua iubită: Comiţi o greşeală care te va costa foarte scump!

1. Sare și oțet 

Oțetul alb este un ingredient multifuncțional pentru curățarea casei. Pentru a face această soluție, amestecă pur și simplu ½ cană de oțet cu ½ cană de sare fină și toarn-o în chiuveta înfundată. Apoi ia un burete sau o lavetă din microfibră și acoperă gura de scurgere. Lasă să acționeze 20-30 de minute. După ce lichidul s-a scurs, curăță cu apă fierbinte și detergent pentru a dezinfecta zona.             

2. Sare grosieră, apă și bicarbonat de sodiu 

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt ingrediente-cheie pentru întreținerea și curățarea casei. Pentru a desface o țeavă, va trebui să amesteci 5 linguri de sare grosieră cu 5 linguri de bicarbonat de sodiu în 200 ml de apă fierbinte. Doar toarnă amestecul în canalul de scurgere înfundat și lasă-l să acționeze câteva minute. Toarnă din nou puțină apă fierbinte, pentru a îndepărta toate impuritățile și apoi curăță cu un amestec de apă călduță și detergent.                             

3. Sare și apă 

Dacă nu ai oțet sau bicarbonat de sodiu în casă și nu vrei să folosești substanțe chimice, un amestec de sare și apă clocotită va fi suficient pentru desfundarea chiuvetei. Pune aproximativ 5 sau 6 linguri de sare în gura chiuvetei și apoi toarnă ½ litru de apă clocotită. Folosește o cârpă suficient de groasă pentru a înfunda scurgerea și lasă să acționeze 30 de minute. Scoate cârpa înainte de a clăti cu un amestec de apă călduță și detergent, pentru a îndepărta murdăria și alte resturi, citează DC MEDICAL.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel