Urmărește emisiunea live
Cum e la alții. Administrația Trump, ajutor URIAȘ dat fermierilor americani. Agricultorii români, la sapă de lemn
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Departamentul american al Agriculturii a anunţat vineri distribuirea celei de a doua runde de ajutoare, în valoare de 14 miliarde de euro, pentru fermierii care continuă să sufere de pe urma efectelor pandemiei de COVID-19, informează AFP.

'Comunităţile agricole din America sunt rezistente, dar se confruntă în continuare cu multe provocări din cauza pandemiei de COVID-19', a declarat secretarul american al Agriculturii, Sonny Perdue, într-un comunicat de presă. Acesta este al doilea pachet de asistenţă pe care preşedintele Donald Trump îl direcţionează spre fermierii americani.

Secretarul american al Agriculturii, Sonny Perdue a anunţat un prim pachet de ajutor în valoare de 19 miliarde de dolari în luna aprilie, când pandemia de coronavirus a perturbat lanţul de aprovizionare cu alimente în SUA. Cea de a doua rundă de ajutoare este destinată unei gamei largi de producători, inclusiv cultivatorilor de porumb, soia boabe şi alte culturi, precum şi crescătorilor de vite, porci şi ovine, dar şi cultivatorilor de flori.

Producătorii americani au aruncat lapte şi au distrus alte produse alimentare după ce izbucnirea pandemiei de coronavirus a închis restaurantele, hotelurile, şcolile şi alte unităţi care ofereau servicii de servire a mesei. Mai multe zeci de abatoare din SUA au fost închise temporar şi 39.000 de angajaţi ai acestor abatoare au fost testaţi pozitivi pentru COVID-19.

Închiderea abatoarelor a determinat crescătorii de porci să eutanasieze mai multe zeci de mii de porci. Organizaţiile de fermieri estimează că pierderile se ridică la nivelul a miliarde de dolari. Producătorii de carne de porc din SUA susţin că fermierii vor pierde cinci miliarde de dolari în acest an din cauza coronavirusului, iar crescătorii de vite vor pierde 13,6 miliarde de dolari, potrivit Agepres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel