Cum e să faci teatru în pandemie. Rețeta lui Cove: ”Nimeni nu s-a pregătit pentru așa ceva!”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Gabriel Cove Official / Foto Facebook
Gabriel Cove Official / Foto Facebook
Actorul și realizatorul TV Gabriel Coveşeanu, sau Cove, așa cum este cunoscut de publicul larg, a vorbit despre teatru în pandemie și spectacolele pentru copii.

„Am găsit o formulă pentru a păstra în continuare legătura cu spectatorii noștri și iată că tehnologia ne ajută. Mai ales că micii noștri spectatori, în aceste două luni, au fost ținuți în casă sau au ieșit foarte puțin. Au avut mult timp de petrecut în locuință. Și, atunci, ne-am gândit să venim în sprijinul lor și al părinților și să le oferim șansa să vizioneze spectacolele Teatrului Ion Creangă după un program stabilit la aceleași ore la care ne întâlneam de obicei în sala de spectacol, de la 11.00 și 18.00, pe pagina de Facebook a teatrului. Sigur că farmecul unui spectacol de teatru constă în acea întâlnire și emoție care se petrece în sală, acolo unde în fața ta se desfășoară povestea", a spus Gabriel Coveșeanu la DC News TV.

„Niciun teatru nu s-a pregătit pentru zona de online, pentru că nu aveam de unde să știm că vom ajunge în situația în care nu vom putea juca în spectacole", a adăugat acesta.

Cu privire la publicul format din copii a spus că e „cel mai exigent și cel mai sincer". „E un public care te taxează imediat. Dacă te crede, dacă l-ai făcut să vină cu tine în poveste, te urmează până la capăt. E trup și suflet lângă tine. Reacționează, se implică. Strigă după Albă ca Zăpada să nu muște din măr. E un public activ. De aceea, la un spectacol pentru copii, foarte rare sunt momentele de liniște totală. Dar când se întâmplă un astfel de moment, e de o valoare extraordinară. Dacă reușești să-i faci să tacă și să te urmărească, acele momente sunt fabuloase", a spus Cove.

 

Cove, interviu la DC News TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel