Cum explică Cîțu prezența sa alături de Piedone la deschiderea anului școlar
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă
Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă
Premierul Florin Cîțu a spus, după ce a participat alături de primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, la deschiderea anului școlar, că a luat „invitația ca atare” și a mers la eveniment.  

Întrebat miercuri, 15 septembrie, cum explică faptul că a stat alături de primarul Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță în dosarul Colectiv, la deschiderea anului școlar de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti, premierul României, Florin Cîțu, a răspuns astfel: „Am fost invitat de ministrul Educației și de doamna director de la Gheorghe Lazăr, un liceu de elită, care și-a asumat un program pilot. Așa a fost invitația făcută către mine, am luat-o ca atare și am mers la eveniment”.

Întrebat dacă are un mesaj pentru rudele supraviețuitorilor de la Colectiv, premierul a spus: „Să așteptăm cu toții ca justiția să își facă datoria”.

Premierul a fost aspru criticat după ce s-a afișat public, la deschiderea anului școlar, cu primarul Piedone, condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul Colectiv.

Florin Cîțu, după ședința de Guvern: am discutat despre plafonarea prețului la gaze

Amintim că Florin Cîțu a anunțat că, în cadrul ședinței de Guvern de miercuri, s-a discutat despre plafonarea prețurilor la gaze. Sunt mai multe variante, vom lua o decizie săptămâna viitoare, a spus prim-ministrul.

Premierul Florin Cîțu a declarat că i-a mandatat pe miniștrii Muncii, Economiei și Finanțelor să redacteze formula finală a proiectului de lege privitor la compensarea prețurilor la energie.

„Compensarea prețurilor la energie și gaz, am mandatat ministerele să vină cu o formulă finală, să fie protejați și clienții non casnici”, a anunțat miercuri, prim-ministrul Florin Cîțu.

Premierul a vorbit și despre plafonarea prețurilor la gaze anunțând că sunt avute în vedere mai multe variante.

„În ceea ce privește plafonarea prețurilor la gaze, sunt mai multe variante la care ne gândim... Aici este o discuție, avem deja soluție pentru compensare, vrem să ne asigurăm că și clienții non casnici, în special IMM-urile, nu vor plăti toată factura la iarnă. Este important să nu afectăm prea mult piața, trebuie să recunoaștem că există o situație specială care necesită soluții speciale”, a mai spus Florin Cîțu.

Decizia va fi luată săptămâna viitoare, a precizat premierul Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel