Cum explică ÎPS Teodosie faptul că nu poartă mască de protecție. "Trebuie să mă vadă poporul"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
ÎPS Teodosie a venit cu o reacție după ce în spațiul public au apărut imagini din timpul unei slujbe în care atât Arhiepiscopul Tomisului, cât și alți preoți, nu poartă mască de protecție.

"Pe 17 iulie anul acesta Patriarhia în protocol cu Ministerul Sănătății a stabilit că slujitorii ca și actorii, nu poată mască. A fost o exagerare. Se dorește din nimic o acuzație. Nu este nimic real în această acuzație. Eu am intervenții foarte intense. Nu pot să fac aceste intervenții cu mască, trebuie să mă și vadă poporul și nu pot să respir, nu am respirație dacă folosesc masca în timp ce folosesc glasul din plin. Eu țin legătura cu autoritățile.

Vreau să ne exprimăm acest drept al nostru de a ne închina la Sfântul Andrei și îi chem pe toți românii să fie la de Sf. Apostol Andrei. Noi vom asigura cu jandarmii și poliția în acel platou atât de mare toată distanța fizică. Vom avea substanțele de dezinfecțiile, iar ceremonia va fi afară. Acolo încap câteva mii de oameni respectând toate normele sanitare.", a declarat ÎPS Teodosie la RomâniaTv.

VEZI ȘI: Un polițist cere verificări după ce polițiștii au aplicat legea la slujba lui Teodosie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel