Lupta cu COVID-19, neatinsă de infecții nosocomiale? Paralelă cu #Colectiv. Cum răspunde președintele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Spital Covid. Foto: captură
Spital Covid. Foto: captură
Klaus Iohannis a fost întrebat cum explică oamenilor faptul că susține un Guvern care minte mai mult decât în cazul Colectiv. Iată răspunsul președintelui.

DSP-urile nu ar fi raportat niciun caz de infecții nosocomiale la cele 5800 de decese ale pacienților infectați cu COVID-19. În statele dezvoltate, 30% din pacienții cu SARS-CoV-2 care ajung la ATI au infecție asociată actului medical, după cum a spus un jurnalist la Palatul Cotroceni. În acest context, făcându-se o paralelă cu ce s-a întâmplat la Colectiv, președintele a fost întrebat: ”La noi, Guvernul Orban raportează mai puţine infecţii nosocomiale decât Guvernul Ponta. Cum explicaţi oamenilor, domnule preşedinte, că susţineţi un Guvern care minte mai mult decât la Colectiv?”. 

"Despre infecțiile nosocomiale voi cere o informare la Ministerul Sănătăţii, după care putem să vedem de ce s-a raportat zero. Mi se pare cel puţin ciudat, în condiţiile în care s-au luat măsuri de îmbunătăţire a situaţiei, dar de la ce am avut la zero cred că este cale lungă şi voi cere o explicaţie pentru asta", a răspuns preşedintele Klaus Iohannis, în timpul conferinţei de presă din această seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel