Pașii pe care trebuie să îi urmezi:
Pune cafeaua măcinată mare în vasul presei franceze, scrie cafeneauaiuliei.ro. Fierbe apa, iar după ce a fiert este important să aștepți cam un minut, pentru că abia atunci temperatura apei ajunge la nivelul ideal pentru french press (presa franceză). Toarnă apa peste cafea și amestecă. Este bine să nu folosești o lingură de metal, ce poate zgâria sticla. Pune capacul presei, dar nu împinge și lasă așa timp de 3-4 minute. După cele 4 minute, poți împinge ușurel presa.
La ce să fii atent când cumperi o presă franceză
Iată câteva repere pe care le poți avea în alegerea presei franceze pentru prepararea cafelei:
- alegerea mărimii - Dacă vrei să prepari cafeaua pentru două persoane, cea mai potrivită presă este una mică, de 350-400 de ml. Dacă ai musafiri des și îți dorești să le prepari și lor cafeaua în acest mod, mai potrivită este o presă de un litru
- materialul din care este făcută presa - Există variante din sticlă sau din plastic.
- cum arată presa
Prăjitura "10 minute", ideală pentru cafeaua de dimineață
Ingrediente pentru blat:
300 gr biscuiţi de cacao şi vanilie, măcinaţi
200 gr ciocolată neagră
100 ml lapte
Ingrediente pentru umplutură:
500 ml lapte
80 gr griș, 100 gr zahăr
200 gr fulgi de nucă de cocos
Ingrediente pentru glazură:
100 ml smântână dulce pentru frişcă
100 gr ciocolată neagră
40 gr unt
Cum se prepară
Macină biscutii şi pune-i într-un bol încăpător. Adaugă laptele şi ciocolata neagră rasă. Amestecă bine. Întinde apoi aluatul obţinut pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetate cu hârtie de copt, potivit suntgospodina.ro. Găteşte o budincă groasă din lapte, griș şi zahăr. Adaugă, la final, nucă de cocos. Întinde budinca în tavă, peste blatul de biscuiţi şi ciocolată. Netezeşte frumos.
Pregăteşte glauzra de ciocolată. Încălzeşte smântâna şi adaugă ciocolata ruptă în bucăţi. Adaugă şi untul şi amestecă până se dizolvă. Toarnă glazura peste stratul de budincă şi întinde-o frumos. Pune prăjitura la frigider pentru cel puţin 4 ore. De preferat ar fi să o laşi la frigider o noapte întreagă, astfel încât glazura să se întărească bine. A doua zi, scoate prăjitura din frigider, tai-o în felii şi serveşte-o.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Modificarea adusă de Guvern pentru cei care locuiesc la bloc. Se schimbă modul de calcul și costurile pentru consumul de energie termică
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Mișcarea care va reduce drastic numărul de cancere în România. Ce e Programul Horizon. Aflăm totul de la europarlamentarii Dreapta Unită
- BANCUL ZILEI: Bulă, test la școală
- Programul garanție-returnare: Modificare pentru când aparatele de reciclare nu funcționează. Ministrul Fechet: Magazinul, obligat să le preia manual
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- 97% din deșeurile din România sunt de proveniență industrială. Adevărul care doare: De aici luăm infringement-uri
- Detalii din culisele filmului Kingdom of Judas, prima producţie românească vorbită în limba engleză
- Lazea (BNR) spune că nivelul de trai din România nu mai crește. Ciuvică: Bate și el câmpii