Cum faci cafea cu presa franceză. Rețeta simplă pentru o ceașcă plină de aromă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă vrei să prepari o cafea aromată, poți folosi presa franceză. Iată cum se prepară.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi:

Pune cafeaua măcinată mare în vasul presei franceze, scrie cafeneauaiuliei.ro. Fierbe apa, iar după ce a fiert este important să aștepți cam un minut, pentru că abia atunci temperatura apei ajunge la nivelul ideal pentru french press (presa franceză). Toarnă apa peste cafea și amestecă. Este bine să nu folosești o lingură de metal, ce poate zgâria sticla. Pune capacul presei, dar nu împinge și lasă așa timp de 3-4 minute. După cele 4 minute, poți împinge ușurel presa. 

La ce să fii atent când cumperi o presă franceză

Iată câteva repere pe care le poți avea în alegerea presei franceze pentru prepararea cafelei:

- alegerea mărimii - Dacă vrei să prepari cafeaua pentru două persoane, cea mai potrivită presă este una mică, de 350-400 de ml. Dacă ai musafiri des și îți dorești să le prepari și lor cafeaua în acest mod, mai potrivită este o presă  de un litru

- materialul din care este făcută presa - Există variante din sticlă sau din plastic.

- cum arată presa 

Prăjitura "10 minute", ideală pentru cafeaua de dimineață

Ingrediente pentru blat:

300 gr biscuiţi de cacao şi vanilie, măcinaţi
200 gr ciocolată neagră
100 ml lapte

Ingrediente pentru umplutură:

500 ml lapte
80 gr griș, 100 gr zahăr
200 gr fulgi de nucă de cocos

Ingrediente pentru glazură:

100 ml smântână dulce pentru frişcă
100 gr ciocolată neagră
40 gr unt

Cum se prepară

Macină biscutii şi pune-i într-un bol încăpător. Adaugă laptele şi ciocolata neagră rasă. Amestecă bine. Întinde apoi aluatul obţinut pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetate cu hârtie de copt, potivit suntgospodina.ro. Găteşte o budincă groasă din lapte, griș şi zahăr. Adaugă, la final, nucă de cocos. Întinde budinca în tavă, peste blatul de biscuiţi şi ciocolată. Netezeşte frumos.

Pregăteşte glauzra de ciocolată. Încălzeşte smântâna şi adaugă ciocolata ruptă în bucăţi. Adaugă şi untul şi amestecă până se dizolvă. Toarnă glazura peste stratul de budincă şi întinde-o frumos. Pune prăjitura la frigider pentru cel puţin 4 ore. De preferat ar fi să o laşi la frigider o noapte întreagă, astfel încât glazura să se întărească bine. A doua zi, scoate prăjitura din frigider, tai-o în felii şi serveşte-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel