Cum faci cafea spaniolă. Ceașca plină de aromă pentru diminețile de weekend: Rețeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă vrei să te bucuri de o cafea aromată, în diminețile de weekend prelungite petrecute în pat, această rețetă spaniolă este fix ce îți trebuie. Iată cum se prepară.

Ingrediente: (pentru 1 porţie)

1 ceaşcă de cafea fierbinte (deja pregătită aşa cum vă place)
2 picături esenţă de migdale
3 pătrățele ciocolată (preferata voastră)
2 linguri smântână pentru frişcă

Ultimele trei ingrediente se amestecă într-ul bol şi se topesc pe baie de aburi sau timp de 40 de secunde în cuptorul cu microunde, scrie lalaworld.net. După ce ciocolata s-a topit, amestecul obţinut se adaugă la ceaşca de cafea preparată anterior după cum vă place (la filtu, la ibric, la espressor, mai dulce, neagră etc). Se amestecă energic şi se serveşte. 

Vezi și: Cum faci cea mai aromată cafea. Rețeta veche din 1925

Cum faci cafea mexicană. Este cea mai bună. Uită de ce ai băut până acum!

Cum prepari cea mai bună cafea grecească

Cafeaua grecească este o cafea puternică, servită cu spumă deasupra (kaimaki) și cu zaț în partea de jos a cănii. Este o cafea pregătită din boabe de cafea măcinate foarte fin, fără filtrare. 

Prepararea cafelei grecești cere un pic de tehnică și mult ”meraki”, adică pasiune. Înainte de a începe, aveți nevoie de echipamentul potrivit: de un ibric (briki sau cezve, la turci) și de o ceașcă de cafea ”grecească”, adică de o ceașcă de aprox 60 - 70 de mililitri. O cafea foarte bună este cafeaua care face spumă la suprafață, în ibric, și care-și păstrează spuma în timpul servirii, în ceașcă. 

În primul rând, pentru a face cafea grecească, folosiți ceașca pentru a măsura apa necesară pentru fiecare ceașcă de cafea, astfel încât să aveți proporțiile potrivite. Aveți grijă să nu amestecați cafeaua tot timpul, în timp ce este preparată. Se amestecă doar la început și apoi se lasă să se încălzească. Acordați un pic mai multă dragoste și atenție pentru a crea spuma cremoasă (kaimaki), care conferă cafelei grecești o textură caracteristică, după cum scrie mygreekdish.com

Vezi și: Cum faci cafea cu presa franceză. Rețeta simplă pentru o ceașcă plină de aromă

Rețetă cafea la ibric, cea mai bună și recomandată de medici. ”Am o părere foarte bună”. Beneficii pentru sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel