Ingrediente
- 500 g făină
- 320-350 ml apă călduţă
- 7 g drojdie uscată sau 25 g proaspătă
- 1 linguriţă cu vârf de zahăr
- 1 linguriţă rasă de sare
- 50 g untura sau unt sau 50 ml ulei
Cum se prepară
Se cerne făina şi se amestecă împreună cu zahărul şi drojdia uscată. Adăugaţi sarea şi 3/4 din apa călduţă şi amestecaţi. Trebuie să obţineţi un aluat potrivit de tare, potrivit pofta-buna.com. Se adăugă untura treptat şi se frământă până când aluatul se desprinde de mână. Trântiţi aluatul de masă de câteva ori. Veţi vedea că devine mai fin şi mai elastic.
Aşezaţi aluatul în castron, acoperiţi cu folie alimentară şi lăsaţi la cald să dospească, aproximativ o oră. Se întind foi pe masa presărată cu făină, cu ajutorul unui sucitor din lemn. Se foloseşte la plăcinte de orice fel, coapte în cuptor, la tigaie cu sau fără ulei, pe plită sau se pot face gogoşi sau scovergi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat
- Prof. univ. dr. Mircea Duțu, semnal de alarmă asupra reformării profesiei juridice: Robotul a participat la admiterea în magistratură și a trecut cu brio / video