Cum faci cele mai pufoase găluște pentru supă. Secretul gospodinelor, DEZVĂLUIT: Le “sperii”
Autor: Cătălina Burghelea pe 08 aug, 08:11 | Retete

Supa cu găluște se numără printre preferatele românilor. Dacă vrei să-ți iasă mereu pufoase și să nu se dezintegreze în supă, iată ce trebuie să faci. 

Atunci când sunt puse la fiert, în supă, găluştele trebuie „speriate“. 

Ingrediente găluşte

• 3 ouă

• 1/2 cană griş

• 1 lingură ulei

• 1 praf de sare

Mod de preparare

Într-un castron, pune ouăle cu uleiul şi puţină sare. Bate-le constant, adăugând treptat şi grişul, până la omogenizare.Lasă compoziţia 2-3 minute, pentru ca grişul să absoarbă lichidul.

Cu ajutorul unei linguriţe, formează mici găluşte, pe care le pui în supa care clocoteşte. După ce ai terminat de format toate găluştele, toarnă în supa clocotită o cană cu apă rece, care va “speria“ găluştele.

Secretul constă în scăderea temperaturii lichidului care va face ca găluştele să fie supuse unui proces termic gradual, care le va permite să fiarbă complet şi să absoarbă lichidul, devenind astfel pufoase, potrivit Click

Acoperă apoi vasul cu un capac şi lasă-le să fiarbă la foc potrivit aproximativ un sfert de oră. 

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri