Cum faci COVRIGI TURCEȘTI. Rețeta de SIMIT pe care trebuie s-o încerci
Autor: Ema Apostu pe 27 ian, 15:07 | Retete

Sursa foto: Pexels / Pixabay

Rețeta de Simit - covrigi turcești - trebuie încercată neapărat. Iată cum se prepară.

 Ingrediente

 480 g făină 210 g apă 60 g lapte 45 g zahăr 14 g sare 20 g ulei de măsline extravirgin 10 g drojdie proaspătă (sau 3 g drojdie uscată) semințe de susan melasă

Vezi și: Cum se TAIE corect VARZA, în funcție de cum vrei să o gătești. Metoda simplă

Cum se prepară

Într-un bol se adaugă făina, apa, laptele, zahărul, sare și drojdia. Se amestecă și se începe frământarea. Se adaugă uleiul de măsline și se continuă frământarea. Aluatul se acoperă și se lasă la dospit până ce își dublează volumul, potrivit retete.unica.ro.

Împărțim aluatul în bile de câte 140 de grame. Acoperim bilele de aluat cu un prosop și le lăsăm să se odihnească 30 de minute. Fiecare bilă de aluat se rulează în formă de sfoară lungă de 50 de cm.

Vezi și: Ouă cu cartofi și cârnați la tigaie. Mâncarea rapidă și delicioasă a românilor

Sfoara se pune în două, se modelează în formă de cerc și se unesc capetele până ce păstrează forma. Covrigii se transferă pe o tavă de copt tapetată cu o foaie de copt. Se lasă la odihnit 10 minute.

Într-un bol se pune puțină apă rece și un strop de melasă. Se amestecă bine. Fiecare covrig se scufundă în baia de apă cu melasă și se pun pe tava de copt. Se presară semințe de susan și covrigii se coc la 175 de grade până ce devin aurii.

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri