Cum faci găluște pufoase. Rețeta foarte simplă
Autor: Ema Apostu pe 10 apr, 11:06 | Retete

Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să faci găluște pufoase, această rețetă îți va fi de mare ajutor. Iată cum se prepară.

Ingrediente 

2 ouă 200 g griș un praf de sare

Cm se prepară

Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile bine, cu un tel sau cu un mixer, până când se formează o spumă tare, care nu curge din farfurie dacă o întorci cu susul în jos. Mai apoi, încorporează încet-încet gălbenușurile în spumă, amestecând cu grijă.

Acum este momentul să adaugi sarea. Adaugă grișul în ploaie și asigură-te că nu formează cocoloașe când amesteci. Compoziția de găluște ar trebui să aibă o consistență suficient de groasă la final, potrivit retete.unica.ro.

Când vine momentul să le pui în supă cu lingura, ai grijă să uzi înainte lingura cu apă sau puțină supă. Ia câte o lingură din compoziție și scufund-o în supă. Fă acest lucru până termini compoziția. Lasă găluștele să dea în clocot pentru câteva secunde. Imediat după, toarnă o cană de apă rece ca gheața peste găluște, pentru a te asigura că acestea vor fi cât se poate de pufoase.

Vezi și: De ce să ungi șniţelele cu oţet și ulei înainte de-a le prăji. Trucul este eficient

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri