Cum faci GOGOȘI pufoase din DOUĂ INGREDIENTE. Rețeta rapidă
Autor: Ema Apostu pe 24 feb, 16:45 | Retete

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Ți-e poftă de gogoși, dar nu ai vrea să stai în bucătărie prea mult? Acestă rețetă este fix ce îți trebuie.

Ingrediente

- 200 ml frişcă lichidă- 200 gr făină albă

Cum se prepară

Într-un castron punem frişca lichidă şi apoi adăugăm făina treptat şi amestecăm până când obţinem un aluat pe care să îl putem întinde pe blatul de lucru, potrivit reteta-de-acasa.blogspot.com.

Dacă doriţi, înainte de a pune făina, puteţi adăuga şi două picături de esenţă de vanilie sau rom. Punem aluatul pe blatul de lucru sau pe masă pe puţină făină şi îl întindem foarte subţire. Tăiem gogoşelele în orice formă.

Punem o cratiţă cu ulei pe foc şi, când uleiul este încins, punem gogoşelele la prăjit. Când s-au rumenit pe o parte, le întoarcem pe cealaltă, după care le scoatem pe o farfurie pe care am pus şerveţele de bucătărie pentru a se îmbiba uleiul. Apoi le pudrăm cu zahăr vanilat sau zahăr pudră simplu.

Vezi și: Poale-n brâu. Rețeta tradițional moldovenească

Orez cu lapte. Rețeta super simplă

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri