Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook
Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. Această rețetă este binevenită, mai ales în această perioadă în care drojdia dispare de pe rafturile magazinelor, în criza provocată de coronavirus.

Ziua 1 – ora 11

Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. Se amestecă într-o cană 100 gr. apă cu 100 gr. faină (50 gr. faină albă şi 50 gr. faină de secară). Mutaţi cultura într-un borcan sau într-o cutie de plastic şi puneţi capacul deasupra fără a-l fixa, scrie reteteoriginalecunicole.ro. Se folosește făină de secară doar la începutul procesului. Nu se astupă bine cutia. Asiguraţi-vă că o aşezaţi într-un loc ferit, la o temperatură între 21° şi 24° C.

Ziua 2 – ora 11

Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. Păstraţi 75 gr. cultură şi adăugaţi peste ea 75 gr. apă la temperatura camerei. Le amestecaţi bine de tot, apoi adăugaţi 25 gr. făină de secară şi 50 gr. faină albă.

Ziua 2 – ora 23

Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. Opriţi 60 gr. cultură pe care o amestecaţi într-o cană foarte curată cu 60 gr. apă, apoi adăugaţi 20 gr. faină de secară şi 40 gr. faină albă.

Ziua 3 – ora 11

Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. Păstrați 60 gr. de cultură și adăugaţi 60 gr. de apă şi 60 gr. faină (20 gr. faină de secară şi 40 gr. faină albă).

Ziua 3 – ora 23

Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. Se repetă hrănirea cu apă şi făină în aceeaşi proporţie de 1:1:1 (60 gr. cultură, 60 gr. apă, 60 gr.faină) şi se distribuie cantitatea de făină la fel – 20 gr. făină de secară şi 40 gr. făină albă.

Ziua 4 – ora 11

Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. Este momentul să alimentaţi cultura doar cu făină albă: 60 gr. cultură, 60 gr. apă şi 60 gr. faină albă.

Ziua 5 şi 6

Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. Continuaţi să hrăniţi starterul cu aceste proporţii de două ori pe zi, la orele obişnuite şi în zilele 5 şi 6.

Ziua 7

Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. Hrăniţi în continuare pentru încă vreo două zile.

Ziua 10

Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. Dacă aveţi o textură foarte aerată şi o cultură destul de spumoasă atât în interior cât şi la suprafaţă, aţi obţinut prima voastră maia naturală.

Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. Acesta este momentul în care va trebui schimbat procesul de hrănire, fiind nevoie de un raport de 1:2:2 sau 1:3:3 o dată sau de două ori pe zi. Păstraţi borcanul în bucătărie şi hrăniţi maiaua regulat.

Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică. O altă alternativă de păstrare este în frigider, în acest caz fiind nevoie să o hrăniţi săptămânal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel