Cum faci pizza turcească. Rețeta neașteptat de savuroasă. Vei fi surprins
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să încerci pizza turcească, îți oferim rețeta. Vei fi surprins de cât de bună este.

Ingrediente

- 350 grame de făină

- 2 linguriţe de drojdie uscată

- 2 linguriţe de sare

- 2 linguriţe de zahăr

- 250 mililitri de apă călduţă

Pentru amestecul de carne tocată:

- 400 grame de carne tocată de vită

- o ceapă mare dată pe răzătoare

- 2 roşii mari, date pe răzătoare

- o legătură de pătrunjel verde, tocat mărunt

- 3 căţei de usturoi daţi pe razătoare

- 2 ardei iuţi tocaţi mărunt

- 2 linguriţe pastă de tomate

- 2 linguriţe pastă de ardei

- 2 linguriţe fulgi de ardei

- o linguriţă sare

- o linguriţă piper

- 100 mililitri de apă

Vezi și: Pizza rapidă la tigaie. Rețeta ușoară, gata în 15 minute

De ce să nu-ți comanzi pizza gata feliată, acasă. Greșeală majoră!

Cum se prepară

Amestecă toate ingredientele şi frământă-le într-un aluat elastic, până când nu se mai lipeşte de mâini şi e bine legat. Formează apoi o bilă, pe care o vei muta într-un bol curat, uns cu puţin ulei, potrivit aflacum.ro. Acoperă bolul cu un prosop curat şi lasa amestecul la dospit pentru 60 minute. În acest interval, vei pregăti amestecul pentru carne tocată.

Amestecă toate ingredientele destinate amestecului de carne tocată, apoi băgă amestecul la frigider pentru o oră. După ce aluatul a dospit timp de o oră, împarte-l în 10 părţi egale, din care modelează 10 bile, pe care le întinzi pe masă pudrata cu făină, în cercuri de cca 15-20 centimetri diametru şi foarte subţiri.

Vezi și: Alevropita, plăcintă grecească cu feta. Rețeta rapidă

Pregăteşte o tigaie pe care o vei încinge bine. Pe fiecare disc de aluat pune 2-3 linguri din amestecul de carne tocată şi întinde-le foarte bine. Prăjeşte Lahmacun vreme de 3 minute în tigaie sau pe plita încinsă, fără adaos de ulei, până e rumenit pe margini şi carnea e făcută.

Pe măsură ce le coci, le acoperi cu folie, dar asta numai dacă doreşti să se înmoaie plăcinţelele, ca să le poţi rula. Dacă doreşti să fie foarte crocante, le scoţi pe farfurii individuale. Lahmacun se poate servi cu iaurt natur şi ezme ( salată turcească de roşii).

Vezi și: Pizza de casă. Cea mai bună rețetă. Gust savuros!

Blat pentru pizza. Top 3 cele mai bune rețete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel