Ai nevoie de grăsime (unt) și făină, în cantități egale, o cratiță mică și o lingură de lemn.
Pornește aragazul și pune cratița pe focul setat la temperatură medie spre mică, scrie sodelicious.ro. Pune untul și amestecă ușor până când se topește. Adaugă treptat făina, cântărită în prealabil. Amestecă continuu pentru ca făina să se încorporeze fără să formeze cocoloașe.
După ce făina este încorporată, trebuie să mai gătești rântașul câteva minute Când rântașul are culoarea dorită, ia-l de pe foc. Dacă vrei să fie alb, atunci nu trebuie să-l ții prea mult pe foc.
Vezi și: De ce să pui un vas cu zahăr ars, fierbinte, în frigider. Trucul care te ajuă enorm!
Ouă "Jana". Rețetă românească plină de savoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu