Sirop de păpădie, ingrediente
100 gr flori de păpădie
1 kg zahăr
1 buc. lămâie
Cum să prepari sirop de păpădie
Pentru acest sirop va trebui să aduni în jur de 100 grame de flori de păpădie, de culoare galbenă, pe care trebuie să le speli foarte bine sub un jet de apă rece, scrie cumsa.ro. După aceea, lasă-le la uscat pe un prosop de hârtie. Pasul urmator este sa colectezi petalele, deoarece baza aceea verde este plină de un lichid alb, puțin amar. În cazul în care nu vrei să prepari siropul de păpădie imediat, poţi pune petalele într-un recipient care se închide etanş, iar apoi să îl pui la congelator.
Procesul de preparare va dura două zile. Primul pas este să pui petalele într-o oală, peste care adaugi un litru de apă. Pune oala pe foc şi las-o să dea în clocot pentru aproximativ 30 de secunde. După aceea, ia-o de pe foc, acoper-o şi las-o să stea aşa peste noapte. Îţi sugerăm să laşi oala să stea într-un loc răcoros sau să o pui în frigider. Cea mai bună modalitate de preparare este să o pui în frigider.
Vezi și: Beneficiile drojdiei de bere. Te ajută să slăbești și să ai dinți mai albi
A doua zi, trebuie să strecori conţinutul folosind o bucată de tifon cu ajutorul căruia să presezi şi să scoţi cât mai multă apă din petale. Lichidul pe care l-ai obţinut se pune într-o oală, peste care se mai adaugă un kilogram de zahăr alb sau zahăr brun. Poţi adăuga şi puţină miere, dar neapărat adaugă şi sucul de la o lămâie deoarece acesta previne cristalizarea şi dă un gust acrişor.
Oala se pune la foc mic, iar ocazional trebuie să amesteci conţinutul. După aproximativ o oră, siropul ar trebui să fie gata. Dacă vrei să obţii un sirop de păpădie cu o consistenţă mai mare, atunci trebuie să îl laşi pe foc mai mult. Desigur, trebuie să ştii şi cum să păstrezi acest sirop de păpădie. După ce acesta s-a răcit un pic, pune-l într-un borcan sau sticlă, iar după aceea depozitează-l în frigider.
Vezi și: Mierea de albine, interzisă dacă suferi de aceste boli. Poate fi toxică, avertizează un medic
Benficiile siropului/mierii de păpădie
Siropul de păpădie are un conţinut bogat în vitamiele A, C, D; vitamine din grupul vitaminic B; săruri minerale - calciu, magneziu, potasiu -, fibre, uleiuri volatile, flavonoide, scrie biaplant.ro. Este o băutură cu acţiune depurativă şi detoxifiantă a sângelui şi a ficatului, remineralizantă și tonifiantă a întregului organism, antibacteriană, calmantă şi sedativă și stimulează apetitul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor