Cum faci sirop de vișine. Două rețete foarte simple
Autor: Ema Apostu pe 15 iun, 21:34 | Retete

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay colaj

Dacă vrei să faci sirop de vișine, îți prezentăm două rețete simple. Iată cum se prepară.

Varianta 1 

Ingrediente

1,5 kg vişine1 kg zahărzeamă lămâie

Cum se face siropul de vişine

Vişinele se spală, se scot sâmburii și se pun la fiert cu un pahar de apă. Când încep să plesnească, se pun într-un tifon sau strecurătoare deasă, se lasă să se scurgă zeama într-un vas curat, potrivit gastropedia.ro. Zeama scursă se pune la fiert cu zahărul şi zeama de lămâie. Se pune la foc domol şi se lasă până se topeşte zahărul. Apoi se dă focul mai tare şi se lasă până se leagă. Se ia spuma cu o paletă, când este necesar. Siropul se toarnă în sticle cât este încă cald şi se astupă bine.

Sfaturi

Vişinele pot să fie păstrate în congelator pentru a fi folosite la prăjituri mai târziu. Sau se poate face din ele o dulceaţă. Se consumă cu multă apă. Pentru o conservare mai bună se poate folosi aspirină pisată. Sticlele folosite trebuie să fie sterilizate.

Atunci când facem sirop, apă trebuie să fie fără impurităţi, iar dacă ni se pare ceva dubios cu ea mai bine o fierbem, raci şi apoi folosi.

Varianta 2 

Ingrediente

6 kg de vişine3 kg de zahăr1 baton de vanilie2 pliculeţe de conservant 

Cum se face siropul de vișine

Se curăţă vişinele de codiţe, se spală în mai multe ape şi apoi se scot sâmburii. Vişinele curăţate se pun într-o cratiţă mare sau o oală. Punem zahărul şi cele două pliculeţe de conservant peste ele şi amestecăm în ele încet cu mâna pentru a nu le rupe, potrivit gustos.ro.

Facem această operaţie de câteva ori deoarece le vom lăsa cel puţin 24 de ore, timp în care ele îşi vor lăsa zeama şi zahărul se va topi. Se pune şi un baton de vanilie tăiat sau fărâmiţat pentru a-şi lăsa aroma. A doua zi, facem aceeaşi operaţie şi amestecăm de câte ori este nevoie ca să se dizolve zahărul. Vişinile îşi vor lăsa destul sirop. 

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri