Cum faci tort egiptean. Desert de casă rafinat, care te va surprinde TOTAL
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Tortul Egiptean este un desert fin, rafinat, care te va surprinde plăcut. 

Ingrediente

10 albușuri de ou
650 g zahăr
160 g făină
200 g miez de nucă măcinat
10 gălbenușuri de ou
300 ml lapte
160 g unt
2 lingurițe zahăr vanilat
400 g frișcă
150 g alune
0.5 linguriță sare

Mod de preparare

Amestecă într-un bol 30g de făină cu 100g nuci mărunțite. Mixează 5 albușuri și o linguriță sare până devine o consistență pufoasă. Treptat adaugă 125g zahăr și mixează încă două minute. Amestecă cele două compoziții.

Întinde compoziția pe o tavă de copt (30 cm x 40 cm), tapetată cu hârtie de copt. Fă un blat identic și coace-l în cuptorul preîncălzit la 170°C, timp de 15 minute. 

Într-un bol amestecă 100g făină cu aproximativ jumătate din 250g de zahăr. Separat, amestecă gălbenușurile cu câteva linguri de lapte, apoi încorporează treptat amestecul din făină și omogenizează. 

Pune laptele rămas la foc, cu zahărul, apoi adaugă-l în compoziția din gălbenușuri și amestecă. Pune conținutul pe foc, preț de 6 minute, amestecând continuu. Când amestecul se întărește, ia-l de pe foc. Lasă amestecul să se răcească complet, apoi adaugă untul și mixează crema. Bagă crema în frigider, pentru o oră, să se întărească. 

Pune 150g zahăr într-o tigaie, pe foc, până se caramelizează, apoi adaugă alunele și amestecă. Stinge focul și întinde amestecul pe o foaie de copt, pentru a se răci. 

Între timp, într-un robot de bucătărie, mărunțește amestecul din alune. Separat, mixează frișca până devine consistentă. Adaugă în frișcă jumătate din compoziția din alune și amestecă crema, scrie savuros.info.

Taie blaturile în jumătate. Pune jumătate de blat, 1/4 cremă din lapte și 1/4 cremă din frișcă. Repetă procedura de 4 ori. Presară pe toată suprafața tortului amestecul din alune rămas, apoi bagă tortul în frigider pentru 2 ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel