Cum funcționează propaganda lui Putin! Mai nou, Rusia contestă eficacitatea tratamentului REMDESIVIR
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mare atenție la propaganda rusă! Cotidianul Sputnik ridică semne de întrebare în privinţa medicamentului Remdesivir. 

Cotidianul Sputnik, sponsorizat de către Moscova, ridică semne de întrebare în privinţa medicamentului Remdesivir, folosit împotriva noului coronavirus. Articolul a apărut pe site imediat după ce Ministerul Sănătății a anunțat că România va primi o cantitate de 25.157 flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

Mâna Moscovei încearcă să inducă ideea că Remdesivir nu ar fi un tratament eficient și că se încearcă testarea pe români. De partea cealaltă, acelaşi cotidian ridică în slăvi vaccinul care ar fi fost conceput la Moscova, fără a prezenta date concrete despre siguranța acestuia.

Reamintim că, în data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate.

Totodată, potrivit Politico, creșterea cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus din țara noastră, este alimentată de dezinformare și de fake-news, teoriile consiprației fiind alimentate de propaganda rusă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel