Cum îţi alegi crema pentru protecţie solară. Tot ce trebuie să ştii
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
PLAJĂ- Protecție solară
PLAJĂ- Protecție solară
Suntem copleșiți de numărul mare de opțiuni pe care le găsim, dar știați ce ar trebui să luăm în considerare înainte de a alege o cremă pentru protecție solară? Unele pot conţine ingrediente care pot fi periculoase. În articolul următor vă prezentăm câteva aspecte de care ar trebui să ţineţi cont atunci când vă cumpăraţi crema pentru protecţie solară. 

Ce tipuri de protecție solară sunt cele mai sigure?

 

Deși unii oameni cred că anumite creme pentru protecţie solară pot conţine componente toxice, datele științifice actuale nu acceptă aceste afirmații. Mai degrabă, dovezile susțin beneficiile aplicării cremei de protecție solară pentru a minimiza deteriorarea pe termen scurt și lung a pielii din cauza radiațiilor UV.

În general, utilizarea cremei pentru protecție solară nu este dăunătoare. Cu toate acestea, există un ingredient pe care este cel mai bine să-l evităm. Acesta este conservantul PABA, deși nu este nevoie să vă faceți griji, deoarece majoritatea cremelor solare nu îl mai conțin.

Pe piață găsim două tipuri de protecție solară:

Protecțiile solare fizice, care conțin oxid de zinc sau oxid de titan, sunt ideale pentru persoanele cu pielea sensibilă. Ele reflectă lumina pielii, dar pot oferi doar un factor de protecție solară de 50 sau mai puțin.

Protecţiile solare chimice sunt singurele care au un factor de protecţie mai mare, dar nu toată lumea poate folosi acest tip de protectie solară, deoarece poate provoca iritarea pielii.

Este sigur să folosiți spray-uri pentru copii?

 

Cele mai bune protecții solare pentru copiii mici sunt cele fizice, dar trebuie evitată utilizarea de protecție solară chimică și de protecție solară cu aerosoli. În general, se recomandă evitarea expunerii bebelușilor sub 6 luni la lumina soarelui, chiar și cu protecție solară.

Se recomandă:

Evitați să folosiți spray de protecție solară lângă față sau gură.

Evitaţi inhalarea. O modalitate de a evita posibila inhalare este de a pulveriza protecția solară pe mână, apoi aplicați-o pe pielea copilului. 

Lucruri pe care poate nu le știți despre protecția solară

 

Folosiți protecție solară de fiecare dată când ieșiți afară, în special vara, indiferent de tipul de piele.

SPF înseamnă procentul de raze solare care sunt blocate. De exemplu, un SPF de 30 blochează 97% din razele solare.

Toate protecțiile solare trebuie reaplicate după aproximativ 2 ore și după înot și transpirație. Deși eticheta spune că este impermeabilă, nu există niciun protector care să protejeze 24 de ore.

Nu uita de buze

Cancerul de piele se poate forma acolo. Se recomandă utilizarea unui balsam de buze sau ruj cu un SPF de cel puțin 30.

Nu uita spatele

Partea din spate este locul unde melanomul poate apărea cel mai frecvent. Cereți cuiva să vă ajute să aplicați protecție solară acolo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel