Cum loveşte coronavirusul industria turismului din ţara noastră. SEMNALUL dat de turiştii români
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Epidemia de coronavirus din China îi afectează şi pe operatorii de turism din România. 

Într-o discuţie purtată cu oficiali din rândul touroperatorilor români, sunt deja semne că românii se reorientează în ceea ce priveşte vacanţele, din cauza epidemiei cu coronavirus, care a dus la o alertă la nivel mondial. Potrivit surselor din cadrul agenţiilor de turism care operează în ţara noastră, cererea de vacanţe sau de simple deplasări în China a scăzut semnificativ, ca urmare a temerilor provocate de riscul infectării cu noul coronavirus din ţara asiatică. Sunt numeroase cazuri de vacanţe anulate sau de pachete turistice care nu mai sunt achiziţionate de către turiştii români. 

În plus, este afectat şi sectorul croazierelor. Temerile alimentate în principal de ştirile cu vasele de croazieră la bordul cărora sunt sute de turişti blocaţi, sechestraţi acolo până când trece perioada de carantină i-a făcut şi pe români să se gândească de două ori înainte de a rezerva o croazieră. Mai ales că riscul este mult mai mare la bordul unei nave, acolo unde turiştii intră mult mai des în contact unii cu alţii decât o fac în resorturi şi în staţiunile turistice. 

Către ce se orientează turiştii români

Tendinţa e aceea că românii care vor să călătorească se reorientează spre zone mai apropiate. Este la căutare în această perioadă Egiptul. Totodată, românii care se tem de coronavirus merg în ţările pe care le frecventează cu precădere an de an: Grecia, Bulgaria, Turcia. 

De urmărit este, în altă ordine de idei, şi dacă pe fondul epidemiei de coronavirus va creşte turismul intern, dacă cei care voiau să meargă în Asia aleg, de această dată, să îşi facă vacanţele în România. 


Ce se va întâmpla la Târgul de Turism al României

Editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei are loc in perioada 20-23 februarie 2020, in Pavilionul B2. Ajuns la cea de-a 43-a editie, Targul de Turism al Romaniei ramane locul ideal de prezentare atat a celor mai interesante oferte si atractii turistice din Romania si din strainatate, cat si a accesoriilor si gadget-urilor necesare in orice vacanta. Va fi interesant de văzut ce oferte vor avea operatorii de turism, care sunt tendinţele şi ce semnal va fi dat la acest important eveniment turistic al începutului de an. Şi dacă isteria provocată de coronavirusul îşi va arăta efectele şi la acest eveniment.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel