Cum ne "otrăvim" singuri mâncarea. Trei greșeli uriașe pe care le facem
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mâncarea pe care o gătim poate deveni un adevărat pericol pentru sănătate. Există trei greșeli pe care le facem frecvent și care ne pot îmbolnăvi.

Folosești același ulei de floarea soarelui pentru toate preparatele sau prăjești cu ulei de măslin. Acesta din urmă devenine toxic în momentul încălzirii. Pentru prăjit, trebuie să folosești uleiuri cu un punct ridicat de ardere, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, uleiul de susan, uleiul din boabe de struguri sau uleiul de migdale.

Folosește cât mai puțin uleiul de porumb, pe care mai multe cercetări recente l-au catalogat drept factor care favorizează apariția diabetului. Nu folosi pentru gătit uleiul de cocos, care este mult prea gras pentru organism, scrie libertateapentrufemei.ro. Unele substanțe din aceste uleiuri se vor transforma, prin ardere, în radicali liberi care devin toxici și ne 'otrăvesc' mâncarea.

Consumul regulat de alimente prăjite este strâns legat de bolile de inimă, de obezitate și diabet, dar favorizează și apariția cancerelor. 

Vezi și: Aripioare de pui picante la cuptor, rețeta delicioasă. Cum să refuzi așa ceva?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel