Cum păstrezi usturoiul pentru mult timp. Metoda corectă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să păstrezi usturoiul mai mult timp, există o metodă care chiar funcționează. Iată ce trebuie să faci.

După ce scoatem usturoiul din pământ, îl lăsăm să se usuce într-un loc aerisit și umbrit, timp de două săptămâni. În acest timp, cojile, mustățile și coada se vor usca foarte bine. După cele două săptămâni, îndepărtăm stratul superficial de coji de pe fiecare căpățână, suntgospodina.net.

Îndepărtăm de tot mustățile, cu o foarfecă de grădinărit, împreună cu aproape toată tulpina. Lăsăm doar 3 sau 4 cm din ea. Dacă observăm că unele căpățâni s-au crăpat, le vom utiliza în perioada următoare, în alimentație, întrucât acestea nu vor rezista toată iarna.

La locul de păstrare vom pune exclusiv căpățânile uscate complet. Pentru păstrarea usturoiului, putem folosi fie cutii de lemn, saci de pânză sau borcane, fie recipiente de plastic cu capac cu găurele. 

Vezi și: Nu arunca apa în care ai fiert orezul. Ce poți face cu ea. Este un real ajutor

Cum păstrezi roşiile, peste iarnă, fără să le fierbi

Spală roşiile într-o soluţie de 1:3 de oţet cu apă. Înlătură-le toate codiţele şi orice parte afectată. Taie roşiile mari în sferturi, roşiile medii în jumătăţi, iar roşiile mici le poţi lăsa întregi, crestându-le însă, pentru a permite dilatarea apei din ele, potrivit retetepractice.ro.

Aşează roşiile pe o tavă, cât mai răspândite una faţă de cealaltă, şi dă-le la congelator pentru 10-20 minute, în funcţie de temperatura pe care o ai setată pentru funcţia de congelare. După ce timpul s-a scurs, scoate roşiile şi depozitează-le în pungi sau în caserole cu capac, închise ermetic. Dă recipientele la congelator până când vei dori să consumi roşiile.

Nu trebuie decât să le scoți de la congelator, dacă vrei să le consumi în anotimpul rece. Dezgheaţă-le şi adaugă-le în salată, în mâncărurile preferate şi chiar în ciorbe. Punându-le astfel la păstrare, vei putea să iei câte o jumătate de roşie sau câte o felie, în funcţie de modul în care le-ai depozitat peste iarnă, fără a decongela toată caserolă.

Vezi și: De ce să-ți pui bicarbonat de sodiu în șosete. Rezultate excelente

Nu arunca apa în care ai fiert cartofii! Ce poți face cu ea. Te ajută mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel