Cum poate fi redusă răspândirea Covid-19 la școală, în sălile de clasă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un studiu recent arată cum pot fi eliminate particulele de coronavirus dintr-o sală de clasă și ce măsuri ajută la o protecție mai bună a elevilor. 

Ventilația și așezarea elevilor pot afecta modul în care particulele de coronavirus se mișcă într-o sală de clasă, potrivit unui studiu publicat marți în revista Physics of Fluids. De asemenea, studiul a constatat că îndepărtarea unor scaune, deschiderea ferestrelor, plasarea protecțiilor de sticlă sau de plastic pe birouri și concentrarea asupra igienei mâinilor pot ajuta la reducerea răspândirii virusului, scrie CNN

Cele mai bune locuri dintr-o sală de clasă 

Autorii au efectuat 20 de simulări pe computer a modului în care particulele se pot răspândi într-o sală de clasă, incluzând nouă elevi și un profesor. Pe baza simulării, la studenții din colțurile din spate au ajuns în medie de două până la trei ori mai puține particule decât la alți studenți, astfel încât acestea pot fi poziții mai bune pentru elevii cu risc de complicații Covid-19, a spus studiul.

Autorii au spus că deschiderea ferestrelor în timp ce aerul condiționat era pornit a crescut rata ca particulele de virus să iasă din încăpere. 

În cadrul simulărilor, protecțiile de sticlă sau plastic de pe birouri au redus răspândirea particulelor mici de la un student la altul, iar autorii au spus că ar trebui folosite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel