Cum poţi ţine coronavirusul la DISTANŢĂ. OMS, sfaturi despre SCHIMBAREA stilului de viaţă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Lipsa unui vaccin şi a unui tratament clar pentru COVID-19 nu înseamnă, neapărat, că toată lumea se va îmbolnăvi. Tocmai de aceea, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii oferă mai multe sfaturi privind modalităţi prin care ne putem feri de infectare. 

Nu ar trebui să fie o surpriză că în topul căutărilor pe internet se află "metode prin care putem preveni infectarea cu coronairus". Încă de la începutul pandemiei, au circulat mai multe teorii despre cum să ne protejăm, unele bazate pe dovezi ştiinţifice, altele nu. Însă, conform epideomiologului britanic Amir Khan, de la NHS, cel mai bun sfat este păstrarea igienei corecte şi distanţarea socială. Acesta a făcut şi o listă cu cinci sfaturi pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. 

"Spală-te pe mâini timp de 20 de secunde cu apă şi săpun. Spală-te pe mâini de îndată ce intri în casă. Nu îţi atinge faţa, dacă nu te-ai spălat pe mâini. Strănută şi tuşeşte în şerveţele şi aruncă-le la gunoi imediat, apoi spală-te pe mâini. Păstrează distanţa socială şi, pe cât posibil, autoizolează-te", a transmis dr. Amir Khan pentru Al Jazeera. 

OMS, sfaturi despre schimbarea stilului de viaţă

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dr. Tedros Ghebreyesus, a oferit, într-un interviu pentru sursa citată, trei sfaturi pentru schimbarea modului de viaţă, astfel încât sistemul imunitar să fie cât mai puternic în faţa noului coronavirus. 

"În primul rând, este nevoie de o dietă sănătoasă şi plină de nutrienţi, care să ajute sistemul imunitar să funcţioneze la capacitate maximă. Limitaţi consumul de alcool şi de băuturi pline de zahăr. Ambele au efecte dezastruoase asupra sistemului imunitar. Nu în ultimul rând, nu fumaţi. Fumatul măreşte riscul dezvoltării unor boli severe care pot duce la probleme respiratorii grave dacă vă infectaţi cu COVID-19.", a menţionat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel