Ingrediente
140 g făină
o lingură zahăr
un praf sare
o lingură unt (cubuleţe)
1 gălbenuş + 1 ou
60 ml vin alb sec
Vezi și: De ce să ții făina în congelator. Trucul care-ți garantează succesul
Cum se prepară
Cum prepari cojile de cannoli. Combină ingredientele uscate: faina, zahărul şi praful de sare. Adaugă apoi untul tăiat cubuleţe, cât mai moale, şi încorporează-l cu degetele în făină cât mai bine. Adaugă gălbenuşul şi vinul, apoi frământă aluatul pentru cannoli pentru 2-3 minute. Dă aluatul pentru coji de cannoli la frigider pentru o oră, înfăşurat în folie.
Cum prepari cojile de cannoli. Scoate apoi aluatul şi întinde-l de 5 ori, împăturindu-l în 2 după fiecare din cele 4 prime întinderi (îl întinzi subţire, îl împătureşti, repeţi procedura). A cincea oară, întinde aluatul într-o foaie foarte subţire, de un mm grosime. Decupează cercuri în aluatul de cannoli, folosind un castron cu gură mai largă 8-10 cm, scrie retetepractice.ro.
Vezi și: Plăcinte cu brânză și mărar la tigaie. Rețeta rapidă și gustoasă. Oricine o poate prepara!
Cum prepari cojile de cannoli. Rulează fiecare cerc de aluat decupat pe câte o formă de cannoli, iar înainte de a lipi cele două margini, unge-le cu puţin ou bătut, pentru a le putea uni. Prăjeşte cojile de cannoli în ulei la foc mediu, pentru 1-2 minute, întorcându-le pe toate părţile pentru a se prăji uniform.
Cum prepari cojile de cannoli. Scoate cannoli de pe forme ţinând de un capăt al formei cu o mână îmbrăcată în manuşă sau prosop şi trăgând de cannoli cu cealaltă mână, la fel protejată pentru a preveni arsurile. Ulterior, umple cojile de cannoli cu umplutura preferată. Cannoli se servesc de regulă umplute cu o cremă derivată din brânză tradiţional italiană ricotta, însă merg la fel de bine umplute şi cu o cremă de vanilie clasică.
Vezi și: Pulpe de pui cu ceapă, lapte și cartofi. Rețeta românească plină de savoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Pățania unei mămici la supermarket: Verificați bonul / „Ne-am mirat de ce am plătit atât“ / foto în articol
- Un nou val de muncitori asiatici vine în România. Chestorul Bogdan Despescu: Avem 100.000 de persoane care sunt aprobate să vină / video
- S-a întâmplat astăzi - 16 aprilie. Cabinetul olandez a demisionat în masă în urma unui raport oficial
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Prof. Dulcan, teorie interesantă despre cancer: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă
- Naomi, una dintre cele mai controversate vedete din showbiz-ul românesc, este în comă. Se zbate între viață și moarte într-o clinică din străinătate
- Furtuna Renata ajunge în România. Prognoza meteo până la jumătatea lunii mai / Temperaturile scad considerabil
- Peștera din România veche de peste 10 milioane de ani / video
- Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu. PSD are deja variante de rezervă. Se anunță o conferință de tipul "totul sau nimic"
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Hoteluri de 7 stele în România! Ministrul Economiei, anunț din Qatar despre investițiile în turism
- Abuzul economic în divorț. Psiholog: Îți ține banii și cardurile. Se asigură că nu vei avea bani de avocat
- Doi instructori auto englezi, fără cuvinte după ce au mers cu taxiul în București. „Au venit a doua zi și au făcut scandal”