Cum să îți alegi laptopul pentru facultate. Sfaturi utile
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Odată cu începerea cursurilor, laptopul va deveni o unealtă indispensabilă pentru majoritatea studenților. 

În scurt timp porțile facultăților se vor deschide, iar studenții trebuie să fie pregătiți pentru orice eveniment! Dacă vrei un laptop de ultim răcnet pe care să-l utilizezi atât la programul de la facultate, dar și pentru activitățile tale din timpul liber, aceste câteva ponturi pot fi de ajutor, conform Cluju.ro

Creează un buget

Pentru studenți, bugetul este una dintre cele mai importante criterii după care se alege un laptop. Însă, alături de bugetul stabilit în prealabil, trebuie să ții cont și de domeniul în care-l vei folosi. De exemplu, pentru pachetul Microsoft Office, aplicații și programe pe browser, filme și alte activități mărunte, nu ai nevoie de un laptop plus performant. 

Cu toate acestea, dacă vei folosi device-ul pentru domenii cu specializare, precum arhitectura, web design, programare, editare foto, video sau audio cu programe mari: AutoCAD, Blender Photoshop, Illustrator, Premiere, Ableton, Pro Tools, atunci va trebui să investești într-un laptop performant, high-end și de viitor! Vei găsi modele de laptop Lenovo Thinkpad potrivite pentru orice categorie de buget și activitate!

Specificațiile tehnice

Specificațiile tehnice depind, de asemenea, de bugetul pe care ți l-ai propus și de activitățile pentru care vei folosi laptopul. De exemplu, dacă ești un pasionat într-ale gamingului, atunci cu siguranță nu vrei să te lase dispozitivul în mijlocul unei misiuni sau să ratezi ținta din cauza drop frame-urilor. Cu alte cuvinte, iată care sunt componentele la care trebuie să ai grijă:

Placa video – se recomandă să fie dedicată, din ultimele serii de la Intel, Nvidia GeForce sau AMD, seria Ryzen.Procesorul – indispensabil pentru programele complexe, trebuie să facă parte din topul celor mai nou produse de sisteme portabile. Găsește-le pe cele potrivite ție din seriile Intel sau AMD.RAM-ul – dacă vei folosi preponderent laptopul pentru activitățile de la facultate: cursuri și browser, atunci nu ai nevoie de mai mult de 8 GB RAM, în schimb, dacă vrei să te bucuri de o experiență autentică a tuturor programelor folosite, optează pentru un laptop cu minim 16 GB RAM.Hard Disk-ul – indiferent pentru ce-l folosești, alege un laptop cu spațiu mare de stocare, minim 1 TB, pentru a salva toate cursurile, fișierele, filmele și alte documente.Bateria și autonomia laptopului

Un laptop care nu funcționează fără o sursă de alimentare nu este potrivit pentru studenți. Imaginează-ți doar că te pregătești pentru următorul curs care se ține într-un amfiteatru plin, iar tu nu vei reuși să găsești o priză pentru a-ți porni laptopul sau, mai rău, găsești o priză, ți-l pui la încărcat însă un coleg ți-l scoate din greșeală din sursă iar tu pierzi tot ce ți-ai notat până în acel punct.

Deci, un laptop potrivit pentru cei gata să meargă la facultate are nevoie de un minim de 2 ore de autonomie – cât durează în general un curs. Bateriile se uzează cu timpul, așa că este recomandat să optezi pentru un model cu autonomie cuprinsă între 5 și 10 ore. Cu toate acestea, fie că îți notezi cursurile într-un Word sau ești în jocul tău favorit, nu uita să salvezi progresul!

Greutatea și dimensiunea

Poate nu este primul tău gând, dar un laptop greu îți poate provoca probleme de spate și chiar să te incomodeze atunci când te muți dintr-o sală de curs în alta. Încearcă să nu investești într-un notebook mai greu de 2kg pentru că la scurt timp după prima ta săptămână de cursuri vei ajunge să înlocuiești dispozitivul cu mapa cu hârtii. Astfel, dacă vrei să te bucuri de un program universitar alături de tehnologia curentă, ai grijă la greutatea și dimensiunea laptopului.

Vei găsi o plajă extinsă de dispozitive portabile la costurile diferite, cu specificații tehnice variate și cu funcții și modele cuprinzătoare. În funcție de nevoile și preferințele tale, alege laptopul pe care ți-l dorești!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel