Cum să te fereşti de fraudele informatice. Recomandările poliţiştilor
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Prevenirea incidentelor de securitate cibernetică de tip fraudă, în atenţia poliţiştilor.

Poliţiştii le recomandă cetăţenilor, pentru se proteja împotriva fraudelor, să nu comunice altor persoane PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, datele personale de identificare, orice alte informaţii de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacţionare.

Angajaţii băncilor nu vor solicita niciodată divulgarea acestor informaţii indiferent prin ce mijloace se primeşte solicitarea (e-mail, SMS, apeluri telefonice sau la servicii financiare furnizate de bancă la distanţă).

Nu furnizaţi niciodată datele de acces la Internet/Mobile Banking şi nu deschideţi ataşamentele din e-mail-urile primite de la persoane necunoscute.

Datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular şi trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate.

Nu instalaţi aplicaţii din surse necunoscute şi programe necertificate descărcate de pe website-uri dubioase şi nu accesaţi link-uri primite prin e-mail-uri necunoscute sau nesolicitate.

Vă informăm cu privire la faptul că Poliţia Română, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB) au lansat o campanie de conştientizare menită să protejeze clienţii împotriva fraudelor on-line.

Semnalaţi imediat orice tentativă de fraudă şi manifestaţi atenţie atunci când efectuaţi orice tranzacţie online, transmite IPJ Dâmboviţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel