Cum să-ți faci propriul igienizant de mâini, în cazul că producția nu face față
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Autoritățile recomandă ca oamenii să se spele pe mâini cât mai des și cât mai bine, în perioada epidemiei de coronavirus.

Autoritățile recomandă ca oamenii să se spele pe mâini cât mai des și cât mai bine, în perioada epidemiei de coronavirus. Însă, nu întotdeauna suntem lângă o chiuvetă echipată cu săpun, iar igienizantele de mâini pot deveni tot mai greu de găsit, conform The Verge.

În cazul acesta, oamenii care doresc să aibă tot timpul un igienizant de mâini la dispoziție își pot confecționa de unii singuri o astfel de substanță, iar procesul nu este foarte complicat.

Rețeta cea mai populară

 (w670)

Combinați într-un bol: 2/3 alcool izopropilic și 1/3 gel de aloe vera. Amestecați, iar mai apoi turnați într-o sticluță curată cu pompiță sau cu dop.

Rețetele diferă între ele, unele recomandând adăugarea uleiurilor parfumate, iar altele menținând acest pas opțional. În schimb, toate se intersectează în mai multe puncte, iar recomandările sunt:

- Pentru a fi eficient, igienizantul de mâini trebuie să aibă eficiența a 60% alcool izopropilic. Din moment ce igienizantul trebuie amestecat cu gel de aloe vera pentru a se stabiliza și pentru a proteja mâinile, cele mai multe rețete sugerează două treimi de alcool izopropilic și o treime de gel.

- Igienizantul este eficient doar în cazul în care vă acoperiți mâinile cu totul și apoi le lăsați să se usuce. Doar câteva stropi de igienizat în palme nu vor ajuta deloc cu igienizarea.

- Dacă mâinile sunt murdare sau grase, un igienizant de mâini nu o să ajute prea mult.

Chiar și așa, toți specialiștii recomandă apa și săpunul drept principala armă împotriva îmbolnăvirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel