Cum scapi de PETELE de GRĂSIME de pe haine. 5 TRUCURI eficiente și simple
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Există câteva trucuri care te pot ajuta să scoți petele de grăsime de pe haine. Și nu este nimic așa de complicat. Iată ce trebuie să faci.

1. Petele mai proaspete se pot scoate presărând un strat gros de talc, eventual frecându-l  puţin cu o periuţă pentru a pătrunde printre fibrele stofei.Dedesubtul stofei se aşază o foaie de sugativă curată. După 24 de ore, se îndepărtează praful care a absorbit grăsimea, apoi se perie bine stofa.

2. Dacă petele sunt vechi, se poate folosi ca solvent amestecul format din şapte părţi benzină, 1 parte eter şi 2 părţi terebentină.

3. Petele de grăsime de pe marginea gulerelor se pot scoate cu un amestec format din 4 părţi amoniac şi 1 parte sare de bucătărie.

4. Pentru petele aflate pe țesăturile de mătase se va folosi o soluţie alcoolică de săpun (alcool cu săpun), la care se adaugă puţin amoniac. În cazul unor ţesături fine, se poate folosi următorul amestec: alcool - 75 părţi, săpun alb superior - 20 părţi, terebentină - 2 părţi, 1 gălbenuş de ou.

5. Pentru ţesăturile de nailon, relon, polivinilin, benzina este cea mai indicată. 

*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Vezi și: Cum scoți petele de cacao de pe haine. Ai nevoie de sare sau... benzină!

Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel