Cum scazi nivelul umidității din casă, dacă nu ai dezumidificator sau aer condiționat. Metode naturale și ieftine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă umiditatea este crescută în casa ta, trebuie să știi că ai la îndemână câteva metode naturale de a reduce nivelul acesteia. 

Sare mare

Sarea este primul remediu ecologic eficient. Odată ce umiditatea a fost absorbită, sarea trebuie lăsată să se usuce înainte de a fi refolosită. În încăperile mari, utilizați cel puțin două recipiente de sare amplasate în colțurile opuse ale camerei.

Pentru a face acest dezumidificator aveți nevoie doar de sare și o sticlă de plastic, potrivit femeiamoderna10.wordpress.com. Cantitatea de sare care trebuie folosită trebuie să fie direct proporțională cu dimensiunea camerei în care va fi introdusă: la fiecare 100 de grame de sare se deshidratează o cameră de 16 metri pătrați. Calculați cantitatea de sare de care aveți nevoie și puneți-o într-o sticlă de plastic, lăsând-o în frigider pentru întreaga noapte.

Dimineața, o puteți folosi pentru a dezumidifica. Când sarea este umedă, poate fi uscată în cuptor la 50 de grade timp de cel puțin un sfert de oră. Aceeași sare poate fi reutilizată de până la cinci ori.

Vezi și: Cum scapi de aburirea oglinzii din baie. Trucuri banale și eficiente

Bicarbonat, clorură de calciu sau gel de silice

Pentru încăperi mici, putem folosi bicarbonat de sodiu. Se toarnă 4 sau 5 linguri într-un recipient și se acoperă cu o cârpă de țesătură foarte ușoară. Util în bucătărie, poate a fi pus pe un dulap, dar și în baie.

Pentru încăperi până la 50 de metri pătrați, putem folosi clorura de calciu sau gel de silice pentru a elimina umezeala din dulapuri. Puneți 300 grame de clorură de calciu în interiorul unei șosete și legați-o. Veși avea nevoie și de o bandă subțire de lemn și de un recipient încăpător. Banda trebuie să fie suficient de lungă pentru a fi așezată pe recipient. Atașați șoseta și puneti-o pe recipient.

Dacă vreți să dezumidificati o pivniță sau un garaj, atunci veți avea nevoie de clorură de calciu bihidratată care se pune în niște recipiente.

Vezi și: Plantele care produc oxigen noaptea. Îți vor curăța aerul din casă

Cum scapi de mirosul urât din frigider. Trucuri și sfaturi utile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel