Cum se așază CORECT tacâmurile pe masă: Regulile de bază. Așa nu te vei face de râs în fața musafirilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Când ai musafiri, masa trebuie aranjată cu atenție pentru a nu face vreo gafă. Există câteva reguli de bază de care trebuie să ții cont. Iată cum se așază corect tacâmurile.

Aşezăm tacâmurile în jurul farfuriei de bază, în ordinea folosirii, începând cu partea exterioară, înspre farfurie. În partea dreaptă se află locul pentru lingură şi cuţit. Lingurile se aşază cu partea bombată în jos (cu scobitura în sus), iar cuţitul cu ascuţişul înspre farfurie, scrie medium.com. În partea stângă se pune furculiţa, tot cu partea bombată în jos. Tacâmurile de desert — linguriţele şi furculiţele mici — se aşază deasupra farfuriei. 

Așază furculița în partea stângă, iar cuțitul în partea dreapta. Cuțitul se pune cu lama îndreptată către farfurile. Apoi, când începi să mănânci, folosește tacâmurile dinspre exterior spre interior. Lingurița pentru desert se pune în partea de sus a farfuriei.

Paharele de apa și vin se pun în partea din dreapta, în ordinea următoare: primul, în stanga, este paharul de apa, iar în dreapta lui vine cel de vin. Servețelul de masă se pune în stnga furculițelor. Dacă însa nu ai prea mult spațiu, îl poți pune pe farfurie.

Vezi și: CÂT timp poţi păstra în frigider ȘUNCA și FRIPTURA de porc rămase de la Crăciun. Trebuie să știi, dacă nu vrei să ai surprize!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel