Cum se congelează carnea corect. Cea mai mare greșeală pe care o faci
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ești sigur că știi să congelezi corect carnea? Există o greșeală pe care o faci, de fiecare dată. Iată cum trebuie să procedezi.

Cea mai bună metodă să congelezi carnea este să o tai în bucăți mai mici, atât cât știi că ai nevoie pentru un preparat, și apoi fiecare bucată să o învelești în folie de aluminiu sau în hârtie cerată, scrie libertateapentrufemei.ro. Apoi, pachetele de carne pot fi puse în pungi de plastic la congelator.

În ceea ce privește carnea tocată, este bine să folosești pungi curate special concepute pentru congelator, rezistente la îngheț. Carnea tocată, fie ea de porc, de vită sau de curcan, trebuie pusă la congelator în straturi subțiri.

Nu este deloc indicat să îngheți carnea sub formă de cocoloș. La mijloc se va dezgheța foarte greu când vei avea nevoie să pregătești niște chifteluțe sau ardei umpluți. Întinde carnea bine în pungă, într-un strat uniform, să înghețe rapid și să ocupe cât mai puțin spațiu în congelator.

Vezi și: Cum decojești roșiile rapid. Trucurile banale și eficient

Care sunt diferențele dintre laptele de capră și laptele de vacă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel