Cum se explică vremea neobişnuit de caldă din această perioadă. Elena Mateescu, ANM: Blocaj încă de la finele anului 2019
Autor: Mihai Ciobanu pe 26 ian, 22:42 | Vremea
Exclusiv

Elena Mateescu, director al ANM, a explicat care este fenomenul care a dus la temperaturile neobişnuit de ridicate din această perioadă în România. 

Elena Mateescu, director al Administraţiei Naţionale de Meteorologie a explicat, într-un interviu acordat DC News, care este fenomenul care a dus la temperaturile neobişnuit de ridicate care se înregistrează în această iarnă în România. 

"În partea de Sud-Est a Europei, în zona aceasta unde ne aflăm şi noi, suntem pe un blocaj anticiclonic încă de la sfârşitul anului 2019, pe un câmp de presiune ridicată care aduce această vreme anormal de caldă pentru perioada în care ne aflăm.

Avem 7-8 grade la Bucureşti şi în bună parte din partea de Sud, Sud-Est şi Est a ţării vorbim de valori pozitive mai ridicate pentru această perioadă din calendar. (...) Acest blocaj anticiclonic care în mare parte a Europei aduce pentru zona de Sud şi Sud-Est o vreme mult mai călduroasă", a declarat, în interviul acordat DC News, Elena Mateescu.

VIDEO: 

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri