Cum se face coliva. Rețeta simplă
Autor: Ema Apostu pe 29 apr, 10:54 | Retete

Sursa foto: Facebook

Dacă vrei să faci colivă, dar este pentru prima dată, această rețetă îți va fi de folos.

Ingrediente

1 kg arpacaş de grâu4,2 l apă500 gr zahăr(sau după gust)100 g biscuiţi(opţional)nucă măcinată/mărunţitănucă de cocos(opţional)esenţă de romesenţă de vaniliezahăr vanilatsare după gustbomboane ornament

Cum se prepară

Se spală arpacaşul în multe ape, până apa rezultată este limpede. Apa se pune la fiert cu sare, după gust, într-un ceaun. Când a dat în fiert, se pune arpacaşul şi se lasă la foc mic, potrivit bucataresele vesele. Se amestecă din când în când, să nu se prindă de ceaun.

Atunci când grâul este aproape fiert se adăugă şi zahărul şi se mai fierbe până ce toată zeama scade. Se lasă să se răcească bine și, apoi, se amestecă cu biscuiţi făcuţi făină, nucă măcinată sau mărunţită cu sucitorul, nucă de cocos şi arome după gust (rom, vanilie).

Se aşază pe platou şi se ornează după preferinţă.

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri