Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură. Mămăliga țărănească cu afumătură este un fel de mâncare de nerefuzat pentru orice român. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru mămăliga țărănească cu afumătură

1,5 l apă, 300 g mălai grișat
brânză frământată de burduf
mozzarella
parmezan (merge și cașcaval)
Slăninuță cu carne (bacon)
cârnați afumați de casă
3 ouă
1 lingură de ulei de struguri( sau de care aveți la îndemână)
sare, piper
smântână

Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură

Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură. "In primul rând am făcut o mămăligă pripită prin metoda clasică. Am pus apa la fiert, cu sare și o lingură de ulei. Când a început să clocotească apa am adăugat mălaiul în ploaie, amestecând repede cu telul (în forma de pară) ca să nu facă cocoloașe. Mare grijă, protejați-vă mâinile dacă n-ați mai făcut mămăligă, că obișnuiește să stropească și frige rău de tot.

Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură. Am dat focul mic și după ce am amestecat vreo 2 minute și s-a îngroșat puțin, am lăsat telul în mămăligă ( obligator se pune capac- ca sa nu sară stropii) și se fierbe astfel 15 minute, amestecând din când în când. In tot acest timp am pregătit „miezu". Slăninuța și cârnatul le-am tăiat felii subțiri și le-am prăjit puțin pentru a scăpă de excesul de grăsime. După care le-am scos pe un șervețel ca să se scurgă", scrie alexjuncu.ro.

Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură. "Mozzarella am dat-o pe răzătoarea mare , la fel și parmezanul(cașcavalul) iar brânza frământată am rupt-o bucăți. In sfârșit când mămăliga a fost gata (nu trebuie să iasă prea tare) am uns o oala de tuci mai înaltă cu puțin ulei și apoi am pus un strat nu prea gros de mămăligă.

Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură. Peste el am pus mozzarella rasă, parmezan ras (cam 2/3 din cantitatea totală de care dispunem – pentru că mai avem nevoie și la final) și brânza frământată, toată, ruptă bucăți. Peste brânzeturi am pus feliile de slăninuță și printre ele feliile de cârnat.

Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură. Am acoperit totul cu un nou strat de mămăligă în care am făcut 3 găuri (mai mici) în care am pus ouăle, crude. Apoi am tunat un strat subțire de smântână și peste toate, am pus restul de mozzarella și parmezan. Am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu", mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel