Cum se fierbe caracatița. Metodă corectă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Cum se fierbe caracatița. Metodă corectă. Dacă ai de gând să prepari vreo rețetă cu caracatiță, trebuie să știi cum să o fierbi corect. Iată metoda.

Ai nevoie de:

1 caracatiţă de 1 - 1.5 kg (congelată)
1 pahar vin alb sec
1/2 pahar apă

Cum se fierbe caracatița

Cum se fierbe caracatița. Metodă corectă. Se decogeleaza caracatiţa în frigider și se spală bine. I se taie sacul şi se curăţă ochiul dintre tentacule. Se scurge şi se băga într-o pungă unde se bate bine cu ciocanul de şniţele. Se spală încă o dată.

Cum se fierbe caracatița. Metodă corectă. Se aduce apa la fierbere. Se scufundă caracatiţa ţinută de cap 15 secunde în apă. Se scoate şi se mai scufundă o dată, după ce apa revine la punctul de fierbere. Se plonejează în apă rece, să se oprească fierberea. Se pun în tuci vinul şi apa (preferabil vin proaspăt cu aciditate mai ridicată) şi se pune caracatiţă. Dacă doriţi puteţi adăuga diferite arome în oală (rozmarin, foaie de dafin, coajă de lămâie/portocala).

Vezi și: Cum se fierbe corect fasolea uscată. Secretul bucătarilor

Cum se fierbe caracatița. Metodă corectă. Se pune capacul şi se dă la cuptorul încins la 150C, dar se scade la 120 după 10 minute. Se coace cam 1.5 ore. Se testează cu o frigăruie în partea cea mai groasă a tentaculelor. Dacă frigăruia intră uşor, caracatiţa e gata. Se opreşte cuptorul. Se lasă să se răcească în apa în care a fiert în cuptor.

Cum se fierbe caracatița. Metodă corectă. Se poate folosi imediat în reţete sau se pune la frigider peste noapte. Apa în care a fiert poate deveni gelatinoasa la frigider. Rezistă la frigider, în apa în care a fiert, timp de 3-4 zile. A doua zi se curăţă pielea cu latul unui cuţit. Se foloseşte în reţete.

Vezi și: Cum se fierbe CORECT orezul. Așa nu se va lipi niciodată. Ai GREȘIT până acum! Trucul bucătarilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel