Cum se pot preveni cele mai frecvente boli ale verii cu ajutorul apei
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Gastroenterocolita, deshidratarea și insolaţia sunt printre cele mai frecvente boli ale verii. Acestea pot fi evitate cu ajutorul apei. 

Gastroenterocolita


Pentru a evita gastroenterocolita acută trebuie să luaţi măsuri de igienă extremă în manipularea și conservarea alimentelor, atât la domiciliu, cât și în unitățile de catering, precum și evitarea alimentelor neîncălzite în perioade cu temperaturi extreme, pentru a preveni intoxicații alimentare.

Deshidratare


În cazul deshidratării trebuie să beţi multă apă. Oamenii în vârstă trebuie să bea proximativ 8 pahare de apă pe zi, anticipând senzația de sete.

Este important ca şi copiii să se hidrateze atunci când fac orice fel de activitate în aer liber, în special în zilele foarte călduroase. Cereți-le să bea apă înainte de a începe.

Oferă-le un pahar cu apă la începutul zilei, amintindu-le că este esențial să începi ziua bine hidratat. La prânz și cină, puneți apă pe masă și spuneți-le cât de important este să transportați, prin corpul vostru, nutrienții și vitaminele esențiale pentru dezvoltarea și creșterea lor.

Insolaţia


Pentru a evita insolaţia trebuie să încercaţi să vă protejați de soare şi să beți apă în mod regulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel