Cum se pun gogoșarii în sos de muștar. Rețeta specială din cămara gospodinelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cum se pun gogoșarii în sos de muștar. Rețeta specială din cămara gospodinelor. Gogoșarii în sos de muștar sunt un adevărat deliciu, o rețetă specială care nu trebuie să lipsească din cămara niciunei gospodine.

Ingrediente pentru gogoşarii în sos de muştar

2.5 kg gogoşari
250 gr muştar
250 ml oţet (de vin alb am pus)
250 ml ulei
250 gr zahăr
1/2 linguriţă turmeric (opţional; pentru culoare)
3 foi dafin
1 linguriţă boabe piper negru
sare pentru murături (aprox 2 linguri)

Cum se pun gogoşarii în sos de muştar

Cum se pun gogoșarii în sos de muștar. Rețeta specială. Se curăţă gogoşarii de cotoare. Se taie felii. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert uleiul, oţetul, zahărul, muştarul, turmericul, foile de dafin şi piperul, scrie e-retete.ro. Se fierbe timp de 5 minute, până vedeţi că e omogen şi s-a îngroşat puțin.

Cum se pun gogoșarii în sos de muștar. Rețeta specială. Adăugaţi gogoşarii şi sarea şi amestecaţi bine. Va părea că e prea puţin sos pentru gogoşari, dar e ok aşa. Puneţi capacul pe cratiţă şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit, la foc mediu timp de 10 minute, amestecând din când în când.

Cum se pun gogoșarii în sos de muștar. Rețeta specială. Ridicaţi capacul şi lăsaţi să fiarbă încă cca 5-10 minute, până când gogoşarii scad, astfel încât sosul aproape să-i acoper. Dregeţi sosul de sare şi lăsaţi să mai fiarbă 1 minut.

Cum se pun gogoșarii în sos de muștar. Rețeta specială. Puneţi gogoşarii cu sos în borcane sterilizate. Înfiletați bine capacele. Întoarceţi borcanele cu fundul în sus (să stea pe capac) şi lăsaţi aşa 10 min. să se facă vid. Puneţi borcanele încă fierbinţi sub o plapumă şi lăsaţi să se răcească aşa peste noapte. Păstraţi la loc răcoros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel