Cum se pune varza la murat. Trucuri pentru gospodinele începătoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cum se pune varza la murat. Dacă ai de gând să mai adaugi ceva bun în cămara ta, trebuie să știi că varza murată nu ar trebui să lipsească de pe listă. Iată cum trebuie să o pui la butoi.

Cum se pune varza la murat. Varza trebuie să aibă frunze fine şi subţiri, ideală pentru sarmale. Curăţă frunzele de deasupra, cctorul din interior şi fă o gaură în el. Aici vei pune o lingură rasă de sare.

Cum se pune varza la murat. Dacă varză e prea mare, o poţi tăia în patru şi poţi pune sare pe lângă ea. Verzele mai mari vor fi aşezate jos. Se completează butoiul cu apă rece şi se mai adaugă 20 g de sare la 1 kg de apă rece. Dacă nu aţi pus sare în cotoare, se adaugă 30-35 g de sare la 1 litru de apă, scrie pofta-buna.com.

Cum se pune varza la murat. Varza se poate pune la murat şi cu apă clocotită. Se măsoară cantitatea de apă necesară, se pune sarea şi se fierbe până dă în clocot. Se ţine 3-4 zile şi se scurge, apoi se mai clocoteşte o dată şi se pune peste varză.

Cum se pune varza la murat. Puteţi mura, pe lângă varză, şi conopidă, gutui şi alte legume. Dacă vreţi să coloraţi varza, puteţi adăuga şi câteva sfecle roşii în butoi. Sau chiar varză roşie. Puteţi adăuga beţe de mărar sau seminţe de chimen. Dacă puneţi busuioc la murături, în apă, lichidul nu se va băloşi. Varza se vantura zilnic până când se murează complet, suflând aer în butoi.

Vezi și: CARTOFI la cuptor cu UNT, USTUROI și CAȘCAVAL. Rețeta pe care o vei adora

În ce ORDINE trebuie să adaugi LAPTELE și ZAHĂRUL în CAFEA. Ai greșit până acum! Explicația

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel