Cum se va VOTA Guvernul Orban sâmbătă, în Parlament
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Parlamentul României
Parlamentul României
Birourile reunite ale Parlamentului au decis cum se va desfăşura şedinţa de învestire a Guvernului Orban, care va avea loc sâmbătă, 14 martie. 

Astfel, accesul parlamentarilor se va face pe la intrarea S1, urmând un traseu dezinfectat, prestabilit şi marcat vizibil. Începând cu ora 8.00 se vor efectua teste pentru depistare coronavirus( COVID-19) în sala I. Ghe. Duca, nivel P1.

Potrivit programului aprobat vineri de membrii birourilor permanente reunite, între orele 9 şi 11 va avea loc audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de ministru- sala Comisiei juridice (Mihai Viteazu, nivel P1), iar de la ora 11.00 va începe şedinţă de plen reunit cu vot, scrie Mediafax. 

Procedura după care se va desfăşura votul

Votul cu bile se va desfăşura în sala Barbu Catargiu(sala Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor), nivel P1 după următoarea procedură:

- prima Cameră la vot este Senatul României.

- se vor organiza grupuri de aprox. 20 de persoane care vor vota în decurs de 15 minute. Pentru respectarea normelor de prevenire şi limitare a virusului, accesul in sala de vot se va efectua individual.

- în sala de vot vor fi prezenţi permanent chestorul care înmânează bilele şi secretarul care consemnează prezenţa parlamentarilor la vot.

- pentru a putea fi respectată programarea făcută pentru vot parlamentarii sunt rugaţi să fie prezenţi la punctul de testare (sala I.Ghe.Duca, nivel P1) cu 30 de minute înaninte de momentul votării efective.

De asemenea, va fi modificat regulamentul ședinței comune astfel încât pe viitor, în situații excepționale, să se poată vota online, securizat.

Jurnaliştii nu au acces la şedinţa de sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel