Cum slăbești consumând grăsimi. Cori Grămescu: Corpul tău are nevoie!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Nutriționistul și life coach-ul Cori Grămescu a explicat cum putem slăbi consumând grăsimi.

"Când mi s-a spus prima dată că pentru a slăbi trebuie să mănânc grăsimi naturale, am crezut că nu aud bine. Ani de zile mâncasem produse low-fat sau light, kilograme de piept de pui dezosat la grătar şi băusem litri de iaurt degresat. E drept că nici nu avusesem nişte rezultate spectaculoase în acest fel, mi-era tot timpul foame şi starea mea de energie era foarte scăzută.

Un gram de grăsime are 9 kcal, unul de zahăr 4. La un calcul simplist şi superficial cel mai eficient mod de a slăbi e să elimini grăsimile. Dacă aritmetica spune că un consum mai mic de energie duce la slăbire, din păcate organismul nostru nu ştie matematică", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

"Trebuie exclusă margarina"

"Grăsimile reglează sistemul imunitar, hormonal şi nervos. Sunt responsabile de aspectul pielii, al părului, unghiilor dar şi de calitatea muşchilor şi vaselor de sânge; influenţează fundamental funcţionarea creierului – care este în proporţie de 70% format din grăsime. Formează cea mai mare parte a membranelor celulare, intră în structura celor mai importanţi hormoni din organism şi au un rol important în reglarea apetitului.

Corpul tău are nevoie atât de grăsimi vegetale cât şi de grăsimi animale. Dintre grăsimile vegetale trebuie exclusă margarina, care este un tip de grăsime ultra-procesată, în care structura chimică este modificată prin procesare şi este extrem de nesănătoasă – are potenţial aterogen foarte ridicat. Grăsimile trebuie mâncate cât mai aproape de formă naturală, evitând grăsimile prăjite sau preparate termic la temperaturi mari, grătar", a mai scris Cori Grămescu.

Vezi și: Replica Upfield în urma celor afirmate de Cori Grămescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel