Cum slăbim sănătos. Cori Grămescu: Rețeta magică. Prima regulă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să slăbești sănătos, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a explicat care sunt regulile ce trebuie urmate.

"Cele mai frecvente sfaturi pe care le ofer unei persoane care vrea să slăbească sănătos este să-și facă un plan, împreună cu niște obiective realizabile, între 0.5-1 kg slăbit pe săptămână este un ritm sustenabil de slăbire, să se organizeze cu gătitul, sportul și cu plimbările în aer liber. Apoi, rețeta clasică, dar magică: sport și dietă.

De asemenea, prima regulă este să renunțe la vechile obiceiuri alimentare: fast-food, zahăr și alcool în exces, și să reducă porțiile de pâine, orez, cartofi, dulciuri. Să aibă o alimentație variată și nutritivă, bazată pe legume, carne slabă, lactate, fructe și nuci în cantități moderate. Sport de cel puțin două ori pe săptămână și minimum 2 litri de lichide pe zi (apă, ceaiuri, limonadă).Și, în al doilea rând, să aveți grijă de voi.

Este foarte important să alegeți un stil de viață sănătos. De aici pornește totul: confortul fizic, psihic, felul în care interacționam cu alți oameni. Învățați să mâncați cât mai natural, dar cu savoare. Iubiți și lașați-vă iubiți. Faceți mișcare cel puțin o oră pe zi. Bucurați-vă de ceea ce aveți și țintiți mai sus întotdeauna. Orice alegeți să faceți, faceți-o pentru voi și binele vostru", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Vezi și: Cum slăbești fără să te îngrași repede. Cori Grămescu: Cheia unei transformări pe termen lung

De ce nu e bine să începi dieta de dimineață. Laura Ene, medic diabetolog, explicație

"Măsurați-vă săptămânal!"

"Cântărirea regulată este esențială în succesul unui program de slăbire, dar NUMAI dacă o faceți la un interval de timp suficient de amplu încât să aveți o viziune pe termen lung a lucrurilor. Recomandarea mea este să vă cântăriți și să notați greutatea pe care ați atins-o, alegând o zi pe săptămână în care să vă cântăriți și faceți din asta un obicei. Dacă doriți să slăbiți, este suficient timp să corelați meniul săptămânal cu rezultatele obținute și în acest fel puteți să vă ajustați alegerile alimentare în funcție de greutatea voastră și evoluția acesteia în timp", mai spunea Cori Grămescu.

"Măsurați-vă săptămânal – uneori aceste rezultate  sunt chiar mai importante decât greutatea înregistrată pe cântar, pentru că măsurătorile pot oferi indicații privind evoluția compoziției voastre corporale. Când pe cântar nu slăbești foarte mult dar observi o pierdere semnificativă în centimetri vei constata cu bucurie că musculatura devine mai fermă și asta înseamnă o creștere a calității masei musculare. Faceți-vă constant poze, din față și profil. Constant înseamnă tot o dată pe săptămână, ca să monitorizezi cum se îmbunătățește aspectul fizic în general și calitatea pielii tale în mod special", mai scria Cori Grămescu pe Facebook, într-o postare anterioară.

Vezi și: Prăjitură de dietă. Nutriționist: O reţetă simplă și sănătoasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel