Cum va afecta Jocurile Olimpice de la Tokyo epidemia de coronavirus. Shinzo Abe promite măsuri
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Shinzo Abe, premierul Japoniei, este și el îngrijorat de epidemia de coronavirus, în contextul J ocurilor Olimpice 2020.

Shinzo Abe a promis luni că epidemia de coronavirus, care a făcut deja 360 victime în China, nu va afecta buna derulare a Jocurilor Olimpice şi Jocurilor Paralimpice de la Tokyo, relatează AFP. Shinzo Abe s-a angajat să colaboreze cu organizaţii internaţionale, inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pentru ca pregătirea marilor evenimente sportive să nu aibă de suferit.

Prin coordonarea acţiunilor noastre cu OMS şi alte organizaţii similare, putem lua măsurile necesare pentru ca pregătirile să continue într-un ritm susţinut, a declarat prim-ministrul în parlamentul japonez.

Reuniune privind măsurile anti-epidemie

Responsabilii niponi ai sportului şi ai Jocurilor Olimpice se vor reuni în această săptămână pentru a discuta despre epidemie şi măsurile ce trebuie luate pentru a preveni propagarea mai largă a noului virus apărut în China, a precizat ministrul Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto.

Autorităţile japoneze au emis o avertizare contra călătoriilor indispensabile în China şi refuză intrarea în ţară a străinilor care au vizitat recent provincia Hubei, epicentrul epidemiei de coronavirus. Guvernul japonez a utilizat trei avioane pentru a repatria 565 de cetăţeni japonezi din Wuhan, oraşul cel mai afectat de virus în China.

Pentru a evita propagarea necontrolată a virusului, mai multe competiţii de calificare pentru JO 2020 au fost anulate în China, cum s-a întâmplat la fotbal feminin, box şi badminton, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel