Japonia vs. Europa. O româncă RUPE tăcerea. Lecția de CIVILIZAȚIE. "ALARMANTĂ". De Ce ei POT și noi NU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O româncă stabilită în Japonia a dat o lecție de civilizație în plină pandemie de COVID-19. Aceasta a vorbit despre secretele Japoniei, cum a reușit să țină totul sub control și cum se vede situația din Europa. 

O româncă stabilită în Japonia a vorbit, într-o intervenție telefonică, despre pandemia de COVID-19 din Japonia, cum se vede situația din Europa și care au fost secretele din Asia în lupta cu virusul. 

Întrebată cum se vede din Japonia pandemia de coronavirus din Europa, aceasta a răspuns că: "Se vede destul de gravă. Sunt cazuri destul de multe comparativ cu Asia, nu se poată mască, nu se respectă anumite măsuri de protecție. Puțin alarmantă aș putea spune, cam așa vedem noi de aici. Nu prea se respectă regulile", a declarat o româncă stabilită în Japonia, în direct la B1 TV. 

Secretele Japoniei în pandemia de COVID. Ce măsuri au luat industriile

Femeia a vorbit despre secretele Japoniei în pandemie și despre cum a decurs relaxarea la ei.  

"În primul rând e masca, cred că ăsta a fost secretul nostru. Masca, igiena personală și respectarea condițiilor de a merge cu mașina personală, a evita aglomerația...acestea au fost singurele noastre secrete, de a respecta tot ce ne-au recomandat autoritățile.

Să știți că-n Japonia am deschis gradual industria hotelieră, restaurantele, cluburile, deci nu am deschis totul odată, lucru care ne-a oferit șansa să ne acomodăm și să nu ne aglomerăm. Suntem foarte separați. Am să vă spun că anul școlar a și început aici, școlile private, grădinițele și cele mai mari școli au început activitatea, copiii sunt puși în clase la 2 metri și dacă până acum aveam clase de 25 de copii, acum sunt doar de 15. Fiecare copil se dezinfectează, își pune masca și stă în banca lui distanțată. Este o organizare, toată lumea respectă ce i se spune", a completat ea. 

Cum se respectă regulile în trenuri și metrouri

"Lucrurile se desfășoară destul de bine, deși în Tokyo sunt 120 de cazuri pe zi și avem o stare de alertă ușoară, dar cu recomandări. Ni se recomandă tot timpul să nu mai aglomerăm trenurile, să evităm orele aglomerate și încercăm să facem față. Lumea încearcă să evite orele de dimineață, stăm la distanță de un scaun, pentru că un scaun este deja lipit cu scotch, deci nu ai voie să stai pe el și o distanță de 2 metri. Sunt puse semne: Aici aveți voie, aici nu aveți voie. Sunt organizate și autobuze cu linie marcată. Noi avem foarte mare grijă să avem masca. Cred că masca este importantă. Și dacă nu avem loc, așteptăm următorul tren, care să nu fie atât de aglomerat", a mai spus femeia.

Aceasta a mai spus că deși în Japonia nu se testează populația în masă, atât autoritățile, cât și oamenii sunt atenți la cele 14 zile de carantină și toată lumea respectă această regulă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel