Cuplul princiar al Norvegiei a călătorit cu un 'tren al literaturii' pentru a participa la Târgul de Carte de la Frankfurt
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Haakon, prinţul moştenitor al Norvegiei, şi soţia lui, prinţesa Mette-Marit, au călătorit luni la bordul unui 'tren al literaturii' pe ruta Berlin-Koln în drumul lor spre Târgul de Carte de la Frankfurt, unde Norvegia deţine în acest an statutul de ţară-invitată, informează DPA.

Prinţul Haakon şi prinţesa Mette-Marit au efectuat această călătorie în compania unuia dintre cei mai renumiţi scriitori norvegieni, Jostein Gaarder, autorul cărţii 'Sophie's World'. Şi alţi scriitori norvegieni s-au aflat la bordul acelui 'tren al literaturii', alături de mai mulţi elevi ai unor şcoli din Berlin.

La bordul trenului s-au aflat aproximativ 100 de pasageri şi membri ai personalului feroviar. Prinţesa Mette-Marit, care este ambasadoare a Norvegiei pentru literatură, călătoreşte cu regularitate în ţara ei la bordul unui 'tren al literaturii', denumit 'Litteraturtog'. 'De mai mulţi an călătoresc prin întreaga Norvegie cu trenul literaturii, vorbind cu scriitori şi cititori despre literatură, dar şi despre vieţile noastre', a dezvăluit prinţesa Mette-Marit într-o declaraţie dată publicităţii de Deutsche Bahn, compania naţională feroviară din Germania.

'Literatura bună este adeseori o sursă de inspiraţie, care ne ajută să ne înţelegem pe noi înşine şi lumea din jur', a adăugat prinţesa norvegiană. La Koln, cuplul princiar a vizitat o librărie locală în compania scriitoarelor norvegiene Maja Lunde şi Anne Sverdrup-Thygeson. Marţi, prinţul Haakon şi prinţesa Mette-Marit vor călători spre Frankfurt. Târgul de Carte de la Frankfurt se va deschide oficial marţi seară. La ediţia din acest an a evenimentului, care va dura până duminică, participă 7.500 de expozanţi. Aproximativ 100 de scriitori norvegieni vor fi prezenţi la Frankfurt, inclusiv renumitul autor de romane poliţiste Jo Nesbo, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel